Wil je graag een re-integratieplan voor jezelf of voor één van je medewerkers met autisme in regio Groningen, Friesland of Drenthe? Wij bieden wij het juiste re-integratietraject hiervoor.

Re-integratieplan bij autisme

Als gespecialiseerd re-integratiebureau voor medewerkers met autisme, re-integreren, begeleiden en trainen wij werknemers met Autisme Spectrum Stoornis. Indien een medewerker met autisme uitvalt, langdurig ziek wordt of moet re-integreren, stellen wij hiervoor een maatwerk re-integratieplan op. Het Autisme Centrum Groningen kan medewerkers helpen met een specifiek re-integratieplan. In dit plan wordt precies ingespeeld op de behoefte, problematiek, beperkingen en vooruitzichten van de medewerker op de arbeidsmarkt.

Medewerkers met autisme binnen je bedrijf

Heb je een medewerker met autisme binnen je bedrijf of heb je een cliënt die hulp en specifieke autisme begeleiding bij het re-integreren nodig heeft? Afhankelijk van de oorzaak en geconstateerde autisme problematiek, stemmen wij het re-integratieplan bij autisme hier zo goed mogelijk op af. Het doel hierbij is dat wij de medewerker zowel autisme begeleiding kunnen bieden, als re-integratie begeleiding eerste en tweede spoor.

Autisme begeleiding en re-integratie bij burn-out en ziekte

Als Autisme Centrum Groningen, zijn wij gespecialiseerd in het coachen en begeleiden van medewerkers met autisme in regio Groningen, Friesland en Drenthe. Ook bij de meer complexe re-integratie, zoals bij veelvuldig uitval, terugkerend ziekteverzuim, burn-out, depressie en psychische klachten. Samen met de werkgever, tussenpersoon, eventuele hulpinstantie of de gemeente en de cliënt zelf bepalen wij hoe het re-integratieplan er moet komen te zien. Welke begeleiding, loopbaaninstrumenten en training is er nodig om een werkbaar en succesvol re-integratieplan bij autisme te maken? Wat heeft de werknemer nodig, waarom is hij/zij uitgevallen en welke banen zou er mogelijk bij deze medewerker passen? Allemaal vragen die uitvoerig worden behandeld in het re-integratietraject.

Lees meer over autisme en burn-out
Lees meer over autisme en depressie

Maatwerk re-integratieplan bij autisme

Een re-integratieplan bij autisme is puur maatwerk. Juist omdat geen één medewerker met autisme hetzelfde is. Denk bijvoorbeeld aan mannen of vrouwen met hoogfunctionerend autisme. Ook komt het regelmatig voor dat een diagnose autisme op latere leeftijd pas wordt ontdekt. Vaak met jarenlange ontkenning of onwetendheid waar bepaalde en terugkerende problemen op het werk aan te wijten zijn. Echter zijn deze strubbelingen, overprikkeling, moeheid en enorme stress nooit aan autisme gerelateerd. Vaak leidt dit vroeg of laat tot een burn-out, als gevolg van te veel op de tenen lopen, over grenzen heen gaan en een te hoge stressfactor.

Re-integratieplan tweede spoor voor medewerkers met autisme

Heeft het ziekteverzuim van de medewerker met autisme al bijna een jaar geduurd of heeft re-integratie eerste spoor niet tot het gewenste resultaat geleid? In dit geval kunnen wij een re-integratietraject tweede spoor inzetten. Hiermee zet ons Autisme Centrum zich in om de medewerker te re-integreren naar een andere baan buiten de organisatie. In dit re-integratieplan leggen wij de focus op het herstellen, coachen en klaarstomen van de medewerker op de arbeidsmarkt. Wij zetten alles in het werk om de medewerker in een passende en duurzame baan te krijgen. Natuurlijk zo veel mogelijk op zijn of haar eigen niveau in een autisme vriendelijke werkomgeving.

Autisme en een nieuwe baan vinden

Het belangrijkste onderdeel van re-integratie tweede spoor bij autisme, is een nieuwe en passende baan vinden. Voor medewerkers met autisme weegt dit nog veel zwaarder. Te vaak komen zijn zij in een werkomgeving terecht die eigenlijk niet passend is. Samen met de medewerker gaan wij zorgvuldig kijken welke banen het meest passend zijn. Welke werkomgeving en takenpakket past het beste bij hem of haar? Welke bedrijven passen wel en welke juist niet? Waar mogelijk zullen wij rechtstreeks bemiddelen naar werk binnen ons netwerk of bij bedrijven van voorkeur van de werknemer zelf.

Lees meer over geschikte banen voor mensen met autisme.

Meer weten?

Wil je meer weten, heb je vragen of wil de mogelijkheid van een re-integratieplan met ons doornemen? Ga dan naar ons contactformulier en vul je gegevens in of bel 050-2043569.  Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

“Maatwerk re-integratieplan bij autisme in regio Groningen, Friesland en Drenthe”