Hoogfunctionerend autisme test

Hoogfunctionerend autisme test
Hoogfunctionerend autisme test 

Wil je graag een hoogfunctionerend autisme test afnemen in Groningen, Assen, Drachten of online in Teams? Hierbij kijken we naar de kenmerken die bij hoogfunctionerend autisme naar voren komen. Ook als er mogelijk sprake is van een combinatie met hoogbegaafdheid of hoogsensitiviteit.

Autisme kenmerken testen? 

Over het algemeen wordt autisme onderzocht op de reguliere autisme kenmerken. Bij hoogfunctionerend autisme zal je niet altijd voldoen aan alle voorkomende autisme kenmerken. Bij mensen op middelbaar en hoger ontwikkelingsniveau, manifesteert autisme zich vaak anders. Al zijn er ook zeker overeenkomsten met meer klassieke autisme kenmerken. Met een hoogfunctionerend autisme test, wordt ook gekeken naar de manier hoe jij denkt en handelt in veel voorkomende situaties en welk gedrag je vertoont vanuit je aanpassingsvermogen. Deze test is breder van opzet dan de normale autisme test en speciaal om hoogfunctionerend autisme te testen.

Waarom een hoogfunctionerend autisme test?

Uit onderzoek en uit vele reacties van cliënten, merken wij dat er soms geen autisme diagnose gesteld wordt, terwijl iemand wel voldoet aan meerdere autisme kenmerken. Met name bij de categorie hoog opgeleide vrouwen die hun kenmerken zo veel mogelijk gemaskeerd hebben. Je kan dan te horen krijgen: “je bent te sociaal om autisme te hebben”, of nog erger: “je ziet er toch helemaal niet autistisch uit”? Alsof dit bij iedereen af te lezen zou zijn. Om meer zekerheid te krijgen of je mogelijk hoogfunctionerend autisme hebt, kan je hiervoor bij het Autisme Centrum een test doen.

Hoe wordt deze test gedaan?

Na aanmelding sturen wij een aanvraagformulier. Als wij deze ingevuld terug hebben ontvangen, maken wij een belafspraak voor een telefonisch intakegesprek. Hierna sturen wij data door om de autisme test in te plannen op je voorkeurslocatie of online in Teams. Indien er een vermoeden is van hoogfunctionerend autisme, zullen wij dit met een conclusie uitvoerig in een rapportage benoemen. Ook als er een combinatie wordt vermoed met hoogbegaafdheid of HSP. Daarbij geven wij ook een advies over je ontwikkelingspunten en leerdoelen. Let wel, wij geven hierbij géén officiële diagnose, maar een conclusie aan de hand van de autisme test.

Vermoeden van een verkeerde of onvolledige diagnose?

Het gebeurt helaas vaker dat mensen die in het hoogfunctionerend autisme deelgebied vallen, een onjuiste of onvolledige diagnose krijgen. Soms gebaseerd op een klachtenbeeld dat zich in een bepaalde periode voordoet. Indien niet of onvoldoende wordt onderzocht wat de werkelijke oorzaak zou kunnen zijn van de klachten, kan (hoogfunctionerend) autisme onderbelicht blijven. Het kan gebeuren dat mensen met autisme (tijdelijke) diagnoses krijgen die achteraf niet  lijken te kloppen. In de praktijk komt het voor dat bepaalde klachten eerder gelinkt zijn aan de deelgebieden binnen het autisme spectrum.

Lees hier meer over op verkeerde diagnose bij vrouwen met autisme.

Voordelen bij het Autisme Centrum Groningen

  • Korte wachtlijsten
  • Direct online aanvragen
  • Snel meer zekerheid
  • Met persoonlijk evaluatiegesprek
  • Uitgebreide autisme rapportage

  • Geen psychologisch onderzoek nodig

Waar kan ik de test afnemen?

Je kunt de test aanvragen op onze locaties in Groningen, Drachten, Assen en online in Teams. Woon je buiten onze regio of zelfs in het buitenland, dan kan je de test ook online bij ons afnemen.

Wat zijn de kosten? 

Een autismetest omvat de volgende elementen: telefonisch intakegesprek, de autismetest, uitgebreide rapportage en een (online) evaluatiegesprek. De kosten zijn hierbij 569,- euro excl. btw.

Wachttijden

Over het algemeen duurt het 8 tot 12 weken om de test in te plannen. Dit is mede afhankelijk van de locatie en de drukte.

Hoogfunctionerend autisme test aanvragen

Wil je graag deze test aanvragen? Vul hieronder je gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Wij verzoeken je om de test alléén online aan te vragen, aangezien wij bij grote drukte niet altijd goed telefonisch bereikbaar zijn. Heb je nog vragen? Stuur ons dan een email via ons contactformulier.

    “Een hoogfunctionerend autisme test voor hoger opgeleiden”