Re-integratie eerste spoor bij autisme

re-integratie eerste spoor bij autisme

Als gespecialiseerd re-integratiebureau bij autisme in Groningen, bieden wij maatwerk re-integratie eerste spoor bij autisme aan voor medewerkers die kortdurend of langdurig zijn uitgevallen. Dit doen wij binnen de regio’s Groningen, Friesland en Drenthe.

Re-integratie eerste spoor bij autisme

Re-integratie eerste spoor bij Autisme is altijd maatwerk. Ben je uitgevallen op je werk? Heb je klachten waardoor de sociale communicatie steeds moeilijker wordt? Voldoe je niet aan de verwachtingen of loop je steeds tegen bepaalde valkuilen aan? Is er sprake van een terugkerend klachtenbeeld dat je belemmert in de uitoefening van je taken? Bij al dit soort problemen kunnen wij een re-integratie eerste spoor bij autisme inzetten. Met name als de focus moet worden gelegd op terugkeer naar eigen werk binnen de organisatie. Dit kan in de huidige functie zijn, maar ook in een andere functie of op een andere afdeling.

Spoor 1 en 2 tegelijk inzetten

Het gebeurt regelmatig dat spoor 1 en 2 tegelijk ingezet worden. Zeker als het nog niet duidelijk is of je bij je huidige werkgever kan blijven. We kunnen vanuit ons Autisme Centrum zowel re-integratie eerste spoor als tweede spoor in gang zetten. Wij bekijken of je op een goede manier terug kan keren naar je huidige functie. Lukt dat niet, dan is het aan de werkgever om te kijken naar alternatieve mogelijkheden binnen de organisatie. Wellicht dat bepaalde aanpassingen in je functie, werkuren of afdeling helpend zijn om terug te keren. Daarnaast kunnen wij spoor 2 re-integratie inzetten om andere arbeidsmogelijkheden te onderzoeken op de arbeidsmarkt.

Re-integreren en je persoonlijke ontwikkeling

Ons Autisme Centrum is gespecialiseerd in tweeledige re-integratietrajecten. Dit betekent dat we in een re-integratie eerste spoor traject, ook samen met jou aan de slag gaan met je persoonlijke ontwikkeling. Je bent tenslotte niet voor niets uitgevallen. Vaak is daar al het een en ander aan vooraf gegaan. Of je nu wel of geen professionele hulp krijgt of hebt gehad, het is belangrijk om alle onderdelen voor een succesvolle re-integratie mee te nemen. Afhankelijk van je behoeften, valkuilen en ontwikkelingspunten, zetten wij hier maatwerk coaching en training voor in. Vooral om toe te werken naar een duurzame re-integratie eerste spoor. Met name om te voorkomen dat je wéér in dezelfde valkuilen stapt die mede naar ziekte, uitval of andere klachten hebben geleid.

Spoor 1 en loopbaanonderzoek

Bij re-integratie eerste spoor bij autisme, doen wij indien wenselijk ook loopbaanonderzoek. Met behulp van diverse loopbaantesten kijken we naar je vaardigheden en competenties, werktype, ontwikkelpunten en werkbehoeften. Waar haal jij voldoening uit je werk? Welke taakgebieden liggen het beste bij je kennis, vaardigheden en wensen? Waar ben je goed in en wat wil je nog leren? Waar nodig en wenselijk begeleiden wij je bij noodzakelijke veranderingen of als je mogelijk een andere richting op wilt gaan. Zeker als je bent uitgevallen door de zwaarte en hectiek van je oude of huidige functie. We kijken naar je belastbaarheid, eventuele beperkingen, ontwikkelingspunten en je meest kansrijke mogelijkheden binnen je toekomstige loopbaan.

Re-integratie eerste spoor bij burn-out klachten

Ben jij of is je medewerker uitgevallen door burn-out symptomen? Ook daar kunnen wij je bij ondersteunen. Wij hebben inmiddels veel kennis en ervaring opgebouwd bij medewerkers met een autistische burn-out. In elk re-integratietraject waarbij er sprake is van burn-out klachten of bijkomende problematiek, kunnen wij hier passende begeleiding bij geven.

Onze locaties

Wij werken vanuit onze locaties in Groningen, Drachten en Assen. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheden voor online re-integratie begeleiding. Dit doen wij vaker indien een medewerker buiten ons district woont. Wij zullen het re-integratietraject altijd inzetten op de dichtstbijzijnde locatie voor de medewerker.

Meer informatie over re-integratie eerste spoor bij autisme?

Wil je graag meer informatie over re-integratie eerste spoor voor je zelf of een medewerker met autisme? Vul hieronder je gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om de aanvraag te bespreken.

    “Re-integratie eerste spoor met gespecialiseerde begeleiding bij autisme”