Assertiviteitstraining bij autisme

BEKIJK OOK DEZE DIENSTEN OF TRAININGEN

Loopbaanbegeleiding
Werken met autisme
Autisme coach
Jobcoaching
Assertiviteitstraining
Assertiviteitstraining

Assertiviteitstraining voor meer zelfvertrouwen

Binnen ons Autisme Centrum bieden wij assertiviteitstraining bij autisme. Specifiek voor mensen met autisme die willen werken aan hun zelfvertrouwen, eigenwaarde, bepaalde angsten en andere autisme gerelateerde struikelblokken. In deze assertiviteitstraining leer je meer zelfvertrouwen opbouwen, beter voor jezelf opkomen, je eigenwaarde beter te bepalen en in verschillende situaties beter kunnen communiceren.

Wij geven deze assertiviteitstraining bij autisme in de regio in en rondom Groningen, Friesland en Drenthe.

Wat betekent assertief zijn precies?

Assertief zijn betekent dat je waar nodig voor jezelf durft op te komen in verschillende situaties. Je durft je eigen mening te geven en je wensen en behoeften kenbaar te maken. De definitie van assertiviteit is; “op een zelfverzekerde en directe manier aan anderen laten weten wat je wel en niet wilt”.  Voor mensen met autisme is dit vaak extra lastig, omdat je wellicht weinig zelfvertrouwen hebt of een laag zelfbeeld. Wil jij graag werken aan je zelf om bepaalde eigenschappen en vaardigheden op het gebied van assertiviteit te verbeteren? Dan is deze assertiviteitstraining bij autisme net wat je nodig hebt.

Assertiever worden en meer zelfvertrouwen krijgen

Assertiever worden, meer zelfvertrouwen krijgen en je onzekerheid overwinnen, zijn verbeterpunten waar veel mensen tegenaan lopen. Bij iemand met autisme speelt dit vaak nog sterker op de voorgrond. Vooral als er meerdere nare ervaringen in privé- of werkomgeving zijn voorgevallen.

Jij zou ook graag willen zeggen wat je denkt en gelooft en wilt hier graag serieus in genomen worden? Met meer zelfvertrouwen in het leven staan en met name ook binnen je werkomgeving, vraagt zelfbewustzijn en erkenning van je valkuilen. Daar kunnen we in deze assertiviteitstraining voor mensen met autisme aan gaan werken. Je unieke karakteristieke eigenschappen horen nu eenmaal bij je, maar het is zeker mogelijk om aan nieuwe vaardigheden en bepaalde gedragsverandering te werken. Dit begint bij het bewust maken van je kennen en kunnen en wat je graag ten positieve zou willen veranderen.

Assertiviteitstraining voor sociale interactie in je werk en privé

Wil je graag assertiever worden op je werk, beter voor jezelf opkomen of je sociale interactie met anderen in je (werk)omgeving verbeteren? Wil je beter leren begrijpen welke (sociale) en vaak onbeschreven regels er zijn en hoe jij je hier beter in kunt vinden? Het is fijn voor jou als je met meer zelfbewustzijn en meer zelfvertrouwen in de maatschappij en op de arbeidsmarkt kunt functioneren. Daar willen wij binnen ons Autisme Centrum je graag bij helpen. In deze persoonlijke assertiviteitstraining in Groningen, Friesland of Drenthe en omgeving, leer je beter handelen met verschillende voorkomende situaties. Hiermee krijg je meer handvaten om assertiever met verschillende regels, de onderlinge communicatie en samenwerking om te gaan.

Welke leerdoelen gaan we behandelen?  

In deze assertiviteitstraining kunnen we de volgende leerdoelen meenemen:

  • Je manier van communiceren analyseren en verbeterpunten aangeven

  • De basis van assertief gedrag leren kennen en eigen maken

  • Je zelfvertrouwen vergroten en werken aan je onzekerheid

  • Beter leren omgaan met prikkels en stress

  • Je zelfbeeld en zelfbewustzijn verbeteren

  • Beter voor jezelf leren opkomen in werk en privé situaties

  • Assertiviteitsvaardigheden in de praktijk leren toepassen

  • Meer kennis en begrip voor sociale interacties met anderen

  • Bewustwording van belemmerde gedrags- en denkpatronen

  • Bewustwording van je valkuilen en (verborgen) innerlijke blokkades

Deze training wordt gegeven door een ervaren autisme coach van ons Autisme Centrum.

Wat maakt onze assertiviteitstraining bijzonder?

Veel assertiviteitstrainingen zijn groepsgewijze trainingen van één dag of met terugkomst dagen. De assertiviteitstraining voor mensen met autisme van ons Autisme Centrum, is specifiek bedoeld voor jou. Wij spelen puur in op jouw vraag, behoefte, wensen en leerdoelen. Daarbij geven wij persoonlijke aandacht aan je mogelijke angsten, twijfels, onzekerheden en andere autisme gerelateerde problemen waar je tegenaan loopt. Hoe meer jij je bewust wordt van je zelf, je interacties met anderen, wenselijke sociale omgangsvormen en je unieke eigenschappen en vaardigheden, hoe beter je leert inzien welke leerdoelen er zijn waar je aan kunt werken.

Deze training kan bijdragen aan het werken met autisme binnen organisaties.

Wat levert deze assertiviteitstraining jou op?

Na het volgen van deze assertiviteitstraining bij autisme, kun je met meer kennis en begrip beter communiceren met anderen in je (werk)omgeving. Je kunt beter aangeven wat je denkt, ervaart en wilt. Je hebt meer zelfvertrouwen, een beter zelfbeeld en  je kunt je eigen (soms negatieve) denk- en gedragspatronen beter begrijpen en waar nodig onderdrukken. Je hebt ook geleerd om beter je grenzen aan te geven en voor je zelf op te komen. Daarnaast ben je meer ontvankelijk voor complimenten en feedback, maar ook voor kritiek. Het belangrijkste hierbij is dat je praktische tools en handvatten aangereikt worden, die je helpen om meer grip op je zelf te krijgen.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze assertiviteitstraining zijn afhankelijk van de omvang van de training, het aantal trainingssessies en of het om een individuele training gaat, of een groepstraining. Gemiddeld genomen zijn er zes tot acht trainingssessies nodig. Je kunt al een assertiviteitstraining volgen vanaf €349, — .

Mogelijk kan je in aanmerking komen voor een vergoeding. Kijk daarom ook even bij vergoedingen en tarieven.

Wil je meer weten of heb je vragen?

Heb je nog vragen, wil je meer informatie of wil je een assertiviteitstraining bij autisme aanvragen? Neem dan contact met ons op via de telefoon, e-mail of vul je contactgegevens in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

“Meer zelfvertrouwen, zelfkennis en eigenwaarde met onze assertiviteitstraining”