Assertiviteitstraining bij autisme

BEKIJK OOK DEZE DIENSTEN OF TRAININGEN

Loopbaanbegeleiding
Werken met autisme
Autisme coach
Jobcoaching
assertiviteitstraining bij autisme
assertiviteitstraining bij autisme

Assertiviteitstraining bij autisme

Met onze assertiviteitstraining bij autisme leren wij mensen met autisme om te werken aan hun zelfvertrouwen, eigenwaarde, zelfbeeld, eventuele angsten en andere autisme gerelateerde aspecten. In deze assertiviteitstraining leer je meer zelfvertrouwen opbouwen, beter voor jezelf opkomen, grenzen stellen en weerbaarder worden. Te volgen in Groningen, Winschoten, Assen en Drachten.

Ben ik niet assertief genoeg?

Veel mensen met autisme hebben problemen met hun assertiviteit en persoonlijke effectiviteit. Het stellen van grenzen is vaak moeilijk. Hierdoor kan er snel misbruik van je worden gemaakt. Zeker als je makkelijk over je heen laat lopen en niet goed weet wat je moet zeggen als je het er niet mee eens bent. Ook kampen mensen met autisme vaak met een laag zelfbeeld, onzekerheid, onrust en weinig zelfvertrouwen. Vanuit ons Autisme Centrum stellen wij hier een maatwerk assertiviteitstraining bij autisme voor op. Op deze manier kunnen veel voorkomende autisme problemen verbeteren.

Assertiever worden en meer zelfvertrouwen krijgen

Wil je ook graag assertiever worden en meer zelfvertrouwen krijgen? Zou je graag je onzekerheid overwinnen? Het zijn verbeterpunten waar veel mensen met autisme tegenaan lopen. Vooral als er meerdere nare ervaringen in privé- of werkomgeving zijn voorgevallen. Met meer zelfvertrouwen in het leven staan vraagt zelfbewustzijn en erkenning van je valkuilen. Met name ook binnen je werkomgeving. Daar gaan we in deze assertiviteitstraining bij autisme aan werken. Je unieke karakteristieke eigenschappen horen nu eenmaal bij je. Wij gaan je helpen nieuwe vaardigheden aan te leren. Dit begint bij bewustwording van je valkuilen. Samen gaan wij deze omzetten naar positieve veranderingen.

Waarom is deze assertiviteitstraining bij autisme waardevol?

Zou je ook graag beter voor jezelf opkomen of je sociale interacties met anderen verbeteren? Natuurlijk wil je beter leren begrijpen welke sociale regels er zijn en hoe jij je hier beter in kunt vinden. Assertief gedrag is voor mensen met autisme nog moeilijker dan voor mensen zonder autisme. Natuurlijk blijven typische autisme kenmerken aanwezig. De assertiviteitstraining bij autisme kan je zeker helpen om bepaalde denkpatronen en gedrag te verbeteren. Hierdoor kan je beter functioneren in de maatschappij en op het werk. Tevens zal je je beter kunnen weren tegen onbegrip, kritiek en negativiteit.

Deze training wordt ook vaak ingezet bij autisme en burn-out, begeleiding bij autisme en bij faalangst en perfectionisme. 

Welke leerdoelen gaan we behandelen?  

In deze assertiviteitstraining kunnen we de volgende leerdoelen meenemen:

 • Grenzen stellen, bewaken en uitdragen in de praktijk

 • Je zelfvertrouwen vergroten en werken aan je onzekerheid

 • Beter leren omgaan met prikkels en stress

 • Je zelfbeeld, eigenwaarde en zelfbewustzijn verbeteren

 • Beter voor jezelf leren opkomen in werk en privé situaties

 • Assertiviteitsvaardigheden in de praktijk leren toepassen

 • Weerbaarder worden in moeilijke situaties en discussies

 • Bewustwording van belemmerde gedrags- en denkpatronen

 • Bewustwording van je valkuilen en (verborgen) innerlijke blokkades

Deze training wordt gegeven door een ervaren autisme coach van ons Autisme Centrum.

Wat maakt onze assertiviteitstraining bijzonder?

De assertiviteitstraining bij autisme is uniek en in het bijzonder toegespeeld op mensen met autisme. Wij spelen in op jouw behoeften, ontwikkelingspunten en leerdoelen. Wij geven persoonlijke aandacht aan je mogelijke angsten, twijfels en onzekerheden. Daarbij kijken wij ook naar de autisme gerelateerde problemen waar je tegenaan loopt. Hoe meer jij je bewust wordt van je zelf en je interacties met anderen, hoe beter je controle uit kunt oefenen in de omgang met anderen in je omgeving.

Deze training kan bijdragen aan het werken met autisme binnen organisaties.

Wat levert deze assertiviteitstraining jou op?

Na het volgen van deze assertiviteitstraining bij autisme, kun je met meer kennis en begrip beter communiceren met anderen in je omgeving en op het werk. Je kunt beter aangeven wat je denkt, ervaart en wilt. Ook is je zelfvertrouwen toegenomen en heb je een beter zelfbeeld. Daarnaast kun je je eigen denk- en gedragspatronen beter begrijpen en waar nodig onderdrukken. Je hebt ook geleerd om beter je grenzen aan te geven en voor je zelf op te komen. Het zal je ook steeds beter lukken om met kritiek en lastige gesprekken om te gaan. Deze training helpt je beter te functioneren met je beperkingen en unieke eigenschappen.

Onze werkwijze

Nadat je aanvraag bij ons is binnengekomen, nemen wij contact met je op voor een telefonische intake. In dit gesprek nemen wij de problemen waar jij tegenaan loopt met je door. Waar nodig bespreken wij dit met de aanvrager (werkgever, instantie, maatschappelijk werk, gemeente etc.) Aan de hand van dit gesprek hebben wij een goed beeld van je ontwikkelingspunten. Hier stellen wij een maatwerk voorstel voor op. Zodra het voorstel akkoord is, plannen wij binnen 4 tot 6 weken de eerste assertiviteitstraining bij autisme in.

Trainingslocaties en online training 

Wij hebben vier trainingslocaties in Groningen, Winschoten, Assen en Drachten. Afhankelijk van je woonplaats kun je dus de dichtstbijzijnde locatie kiezen. Woon je verder weg? Dan kunnen we ook de training ook online via Teams geven!

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze assertiviteitstraining bij autisme zijn afhankelijk van het aantal trainingssessies. Gemiddeld genomen zijn er zes tot acht trainingssessies nodig. Voor mensen met (hoogfunctionerend) autisme raden wij de meeste uitgebreide training van 8 trainingssessies aan.

Je kunt al een assertiviteitstraining volgen vanaf € 549,– .

Wil je meer weten of heb je vragen?

Heb je nog vragen, wil je meer informatie of wil je een assertiviteitstraining bij autisme aanvragen? Stuur ons een bericht of vul je contactgegevens in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Ook tijdens de coronacrisis en eventuele lockdowns gaan wij gewoon door met onze assertiviteitstrainingen! Wij houden hierbij rekening met de huidige maatregels. Indien nodig zetten we tijdelijk de training online voort. 

  “Meer zelfvertrouwen, zelfkennis en eigenwaarde met onze assertiviteitstraining”