Assertiviteitstraining bij autisme

BEKIJK OOK DEZE DIENSTEN OF TRAININGEN

Loopbaanbegeleiding
Werken met autisme
Autisme coach
Jobcoaching
assertiviteitstraining bij autisme
assertiviteitstraining bij autisme

Assertiviteitstraining bij autisme

Met onze assertiviteitstraining bij autisme leren wij mensen met autisme om te werken aan hun zelfvertrouwen, eigenwaarde, zelfbeeld, eventuele angsten en andere autisme gerelateerde aspecten. In deze assertiviteitstraining leer je meer zelfvertrouwen opbouwen, beter voor jezelf opkomen, grenzen stellen en weerbaarder worden. Te volgen in Groningen, Winschoten, Assen en Drachten.

Ben ik niet assertief genoeg?

Veel mensen met autisme hebben problemen met hun assertiviteit en persoonlijke effectiviteit. Het stellen van grenzen is vaak moeilijk. Hierdoor kan er snel misbruik van je worden gemaakt, als je makkelijk over je heen laat lopen en niet goed weet wat je moet zeggen als je het er niet mee eens bent. Ook kampen mensen met autisme vaak met een laag zelfbeeld, onzekerheid, onrust en weinig zelfvertrouwen. Vanuit ons Autisme Centrum Groningen stellen wij hier een maatwerk assertiviteitstraining bij autisme voor op. Op deze manier kunnen veel voorkomende autisme problemen verbeteren.

Assertiever worden en meer zelfvertrouwen krijgen

Assertiever worden, meer zelfvertrouwen krijgen en je onzekerheid overwinnen, zijn verbeterpunten waar veel mensen tegenaan lopen. Bij iemand met autisme speelt dit vaak nog sterker op de voorgrond. Vooral als er meerdere nare ervaringen in privé- of werkomgeving zijn voorgevallen. Met meer zelfvertrouwen in het leven staan en met name ook binnen je werkomgeving, vraagt zelfbewustzijn en erkenning van je valkuilen. Daar gaan we in deze assertiviteitstraining bij autisme aan werken. Je unieke karakteristieke eigenschappen horen nu eenmaal bij je, maar het is zeker mogelijk om nieuwe vaardigheden aan te leren. Dit begint bij het bewust maken van je kennen en kunnen en wat je graag ten positieve zou willen veranderen.

Waarom is deze assertiviteitstraining bij autisme waardevol?

Wil je graag assertiever worden (op je werk) beter voor jezelf opkomen of je sociale interactie met anderen in je (werk)omgeving verbeteren? Wil je beter leren begrijpen welke (sociale) en vaak onbeschreven regels er zijn en hoe jij je hier beter in kunt vinden? Assertief gedrag is voor mensen met autisme nog moeilijker dan voor mensen zonder autisme. Natuurlijk blijven typische autisme kenmerken aanwezig, maar kan de assertiviteitstraining bij autisme je zeker helpen om bepaalde denkpatronen en gedrag te verbeteren. Hierdoor kan je beter functioneren in de maatschappij en op het werk. Tevens zal je je beter kunnen weren tegen onbegrip, kritiek en negativiteit.

Welke leerdoelen gaan we behandelen?  

In deze assertiviteitstraining kunnen we de volgende leerdoelen meenemen:

 • Grenzen stellen, bewaken en uitdragen in de praktijk

 • Je zelfvertrouwen vergroten en werken aan je onzekerheid

 • Beter leren omgaan met prikkels en stress

 • Je zelfbeeld, eigenwaarde en zelfbewustzijn verbeteren

 • Beter voor jezelf leren opkomen in werk en privé situaties

 • Assertiviteitsvaardigheden in de praktijk leren toepassen

 • Weerbaarder worden in moeilijke situaties en discussies

 • Bewustwording van belemmerde gedrags- en denkpatronen

 • Bewustwording van je valkuilen en (verborgen) innerlijke blokkades

Deze training wordt gegeven door een ervaren autisme coach van ons Autisme Centrum.

Wat maakt onze assertiviteitstraining bijzonder?

De assertiviteitstraining bij autisme is uniek en in het bijzonder toegespeeld op mensen met autisme. Wij spelen puur in op jouw behoeften, ontwikkelingspunten en leerdoelen. Daarbij geven wij persoonlijke aandacht aan je mogelijke angsten, twijfels, onzekerheden en andere autisme gerelateerde problemen waar je tegenaan loopt. Hoe meer jij je bewust wordt van je zelf, je interacties met anderen en je unieke eigenschappen en vaardigheden, hoe beter je jezelf controle uit kunt oefenen in  je communicatie en omgang met anderen in je omgeving.

Deze training kan bijdragen aan het werken met autisme binnen organisaties.

Wat levert deze assertiviteitstraining jou op?

Na het volgen van deze assertiviteitstraining bij autisme, kun je met meer kennis en begrip beter communiceren met anderen in je (werk)omgeving. Je kunt beter aangeven wat je denkt, ervaart en wilt. Je hebt meer zelfvertrouwen, een beter zelfbeeld en  je kunt je eigen (soms negatieve) denk- en gedragspatronen beter begrijpen en waar nodig onderdrukken. Je hebt ook geleerd om beter je grenzen aan te geven en voor je zelf op te komen. Daarnaast kun je beter omgaan met kritiek en lastige gesprekken. Deze training helpt je beter te functioneren met je beperkingen en unieke eigenschappen.

Onze werkwijze

Nadat je aanvraag bij ons is binnengekomen, nemen wij contact met je op voor een telefonische intake. In dit gesprek nemen wij je de problemen wij jij tegenaan loopt met je door of bespreken dit met de aanvrager (werkgever, instantie, maatschappelijk werk, gemeente etc.) Aan de hand van dit gesprek hebben wij een goed beeld van de leerdoelen en stellen hier een voorstel voor op. Als er een akkoord op ons voorstel wordt gegeven, plannen wij binnen 2 of 3 weken de eerste assertiviteitstraining in.

Trainingslocaties

Wij hebben vier trainingslocaties in Groningen, Winschoten, Assen en Drachten. Afhankelijk van je woonplaats kun je dus de dichtstbijzijnde locatie kiezen.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze assertiviteitstraining zijn afhankelijk van het aantal trainingssessies. Gemiddeld genomen zijn er zes tot acht trainingssessies nodig. Zo zijn er 1-dagstrainingen, maar voor mensen met autisme is de meeste uitgebreide training van 8 trainingssessies het meest aan te raden.

Je kunt al een dagdeel assertiviteitstraining volgen vanaf €349, — .

Mogelijk kan je in aanmerking komen voor een vergoeding. Kijk daarom ook even bij vergoedingen en tarieven.

Wil je meer weten of heb je vragen?

Heb je nog vragen, wil je meer informatie of wil je een assertiviteitstraining bij autisme aanvragen? Bel ons op 050-2043569 of vul je contactgegevens in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

  “Meer zelfvertrouwen, zelfkennis en eigenwaarde met onze assertiviteitstraining”