Burn-out training volwassenen

Autisme training bij burn-out
Autisme training bij burn-out

De burn-out training volwassenen kan je helpen om je leven weer op de rit te krijgen bij een autistische burn-out. Deze training kan je volgen in Groningen, Drachten, Assen en ook online via Teams. Deze training wordt maatwerk afgestemd op je verdere burn-out herstel, preventie en werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Autisme training bij burn-out

Speciaal voor mensen met autisme hebben wij een specifieke burn-out training voor volwassenen ontwikkeld. In deze training krijgen je alle elementen mee om je sneller te herstellen van je burn-out klachten. Uit onze ervaring is gebleken dat mensen met autisme vaak te maken krijgen met terugkerende burn-out klachten. Het gaat niet over en daarom is deze burn-out training raadzaam voor burn-out preventie in de toekomst. Je krijgt diverse tools, tips en trics aangereikt die je helpen om meer grip op je leven te krijgen en sneller van je burn-out te herstellen.

Burn-out en psychische begeleiding

Veel mensen met autisme die een burn-out oplopen, krijgen een verwijzing voor een psycholoog. Daarbij het advies om het vooral rustig aan te doen. Dit zal vaak in de vorm van cognitieve gedragstherapie zijn. Dit kan zeker efficiënt werken, maar het is soms ook niet voldoende. Vaak gaat het herstel langzaam en ervaart iemand te weinig specifieke begeleiding bij bijvoorbeeld terugkeer naar werk. Juist dit aspect is voor werkende mensen met autisme heel belangrijk. Zeker als blijkt dat ze hun werk niet meer goed kunnen doen of mogelijk niet kunnen terugkeren naar hun huidige functie. Deze burn-out training volwassenen kan bijdragen aan of onderdeel uitmaken van re-integratie na burn-out.

Aanvullende autisme training voor burn-out preventie

De burn-out training bij autisme is bedoeld om het herstel te bevorderen. Tegelijkertijd om meer inzicht, kennis en begrip te krijgen over de oorzaken van je burn-out. Die zijn namelijk niet altijd hetzelfde en dit zal per persoon verschillen. Je zal diverse tools krijgen en kunnen toepassen in de praktijk die burn-out preventie in de toekomst bevorderen. Zowel in de communicatie, als bij sociale vaardigheden, werkhouding, grenzen stellen, faalangst en perfectionisme etc. De autisme training bij burn-out kan dus heel goed samengaan met eventuele andere therapieën en hulptrajecten bij je burn-out.

Lees meer over autistische burn-out.

Burn-out training bij autisme :onderwerpen en leerdoelen

Deze autisme training bij burn-out en voor burn-out preventie omvat de volgende onderwerpen. Deze worden altijd afgestemd op je persoonlijke ontwikkelingspunten, valkuilen, struikelblokken en leerdoelen.

 • Oorzaken van je burn-out definiëren en leren inzien
 • Een valkuilen test en je valkuilen inzichtelijk maken
 • Onderlinge verwachtingen over en weer in kaart brengen
 • Je struikelblokken en innerlijke blokkades naar boven halen
 • Je grenzen leren stellen, uitdragen en voortdurend bewaken
 • Werken aan je zelfbeeld, eigenwaarde en onzekerheden
 • Inzicht in je aanpassingsgedrag en autisme camoufleren

 • Inzicht en werken aan je eventuele perfectionisme en faalangst
 • Beter leren omgaan met je eigen gemaakte overlevingsstrategieën
 • Doeltreffend communiceren, feedback geven en omgaan met kritiek

De voordelen van deze burn-out training

De meerwaarde van deze specifieke training is, dat deze dieper ingaat op burn-out klachten en een preventieve werking heeft. Daarnaast wordt deze burn-out training volwassenen nergens anders op deze wijze gegeven. Het is een persoonlijke maatwerktraining. Specifiek afgestemd op jouw struikelblokken, valkuilen, ontwikkelingspunten en leerdoelen voor de toekomst. Geen training is dus hetzelfde. Met name ook bedoeld om je veel nieuwe inzichten over jezelf te geven, hoe je omgaat met je autisme en waar je telkens weer dezelfde valkuilen instapt. De training bij heeft echt een grote meerwaarde voor een preventieve aanpak bij burn-out klachten. Daarbij leggen wij duidelijk de nadruk op burn-out preventie voor de toekomst.

Autisme training bij perfectionisme

De burn-out training bij autisme werkt ook goed voor mensen met autisme die ook sterk perfectionistisch zijn. Dit is namelijk ook een kenmerk die vaak voorkomt bij mensen met hoogfunctionerend autisme. Wij zullen de training dan zo veel mogelijk afstemmen op iemand waarbij perfectionisme, een hoge prestatiedrang, controledrang en een hoog verantwoordelijkheidsgevoel centraal staan. Met name als dit een grote rol heeft gespeeld bij het ontstaan van een burn-out. Dit komt in de praktijk relatief vaak voor. Het is heel belangrijk en preventief nodig om hier meer controle over te krijgen. Juist om een burn-out (in de toekomst) te kunnen voorkomen of niet telkens weer in dezelfde valkuilen te stappen.

Lees meer over autisme, perfectionisme en faalangst.

Na je aanmelding

Als je jezelf of een medewerker van je bedrijf wilt aanmelden voor deze unieke burn-out training bij autisme, kun je dat het beste via het onderstaand formulier doen. Nadat je aanvraag is ontvangen, nemen wij telefonisch contact met je op om je aanvraag te bespreken. Wij willen hierbij een goed beeld vormen van je klachten, vragen en problemen. Aan de hand van je persoonlijke ontwikkelingspunten en leerdoelen, stellen wij een maatwerk voorstel voor de autisme training op. Waar nodig bespreken wij dit met de aanvrager (werkgever, instantie, gemeente etc.). Nadat wij een akkoord hebben ontvangen, kunnen wij vaak binnen 5 tot 6 weken de eerste burn-out training inplannen op de locatie van je voorkeur of online in Teams.

Drie trainingslocaties 

Wij hebben drie trainingslocaties in Groningen, Assen en Drachten. Afhankelijk van je woonplaats kun je dus de dichtstbijzijnde locatie in je eigen regio kiezen. Alle locaties zijn makkelijk met auto, trein en bus bereikbaar en je kunt er gratis je auto parkeren.

Unieke online autisme training

Gezien de vele aanvragen voor maatwerk coaching en training, bieden wij onze trainingen ook online via Teams aan! Je krijgt dan om de week 2 trainingsonderdelen via email toegestuurd om thuis door te nemen en de opdrachten hierbij te maken. Daarnaast krijg je ook praktijkopdrachten om mee te oefenen. Deze gaan we de volgende keer weer met elkaar doornemen. Het maakt dus niet uit waar je woont, want deze training kan je dus altijd en overal volgen! De enige vereiste hiervoor is een goede internetverbinding.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze unieke autisme training bij burn-out zijn afhankelijk van het aantal trainingssessies. Gemiddeld genomen zijn er zes tot acht trainingssessies nodig. Voor mensen met (hoogfunctionerend) autisme raden wij de meeste uitgebreide training van 8 trainingssessies aan. Dit zullen we per persoon gaan bekijken, afhankelijk van je vraagstukken en probleemgebieden. In het voorstel dat we je sturen staan de kosten vermeld, afgestemd op het aantal trainingssessies. In die gevallen dat een burn-out training meer tijd kost, kunnen er altijd aanvullende trainingssessies aan worden gekoppeld.

Wil je meer weten of wil je een burn-out training aanvragen?

Heb je nog vragen, wil je meer informatie of wil je de burn-out training volwassenen aanvragen? Stuur ons een bericht of vul hieronder je contactgegevens in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

  “Unieke autisme training bij burn-out fysiek en online mogelijk”