Vergoedingen en tarieven

Vergoedingen en tarieven
Vergoedingen en tarieven autisme begeleiding

Er zijn verschillende mogelijkheden om autisme begeleiding, re-integratie begeleiding, loopbaanbegeleiding en jobcoaching vergoed te krijgen. Wij leggen dit graag aan je uit.

Vergoedingen voor autisme coaching en loopbaanontwikkeling

Autisme heeft vaak gevolgen op meerdere gebieden van je dagelijks leven. Denk aan wonen, school, studie, persoonlijke ontwikkeling, je relaties en werk. Veel mensen met autisme vinden het lastig om een passende baan te vinden of hun baan juist te behouden. Wij geven hiervoor loopbaanbegeleiding bij autisme. Afhankelijk van je persoonlijke situatie, eventuele uitkering of werk, zullen we samen bekijken hoe de kosten kunnen worden betaald. Soms is dit de gemeente waar je woont, het UWV of je werkgever. In andere gevallen komen de kosten voor je eigen rekening.

Vergoedingen voor re-integratie en jobcoaching

Heb je autisme en wil je een re-intratietraject bij autisme aanvragen of heb je toestemming om een re-integratiebureau in je eigen buurt te zoeken? Dan kun je bij ons een aanvraag indienen voor een gratis kennismakingsgesprek. De vergoeding hiervoor zal bij het UWV kunnen worden aangevraagd. Indien je werkt of in de ziektewet zit, door tijdelijke uitval, langdurige ziekte of na een burn-out, dan zal, indien je een arbeidscontract hebt, je werkgever financieel verantwoordelijk zijn voor je re-integratie terug naar werk. Waar nodig zal het Autisme Centrum kijken wat er nodig is om jou weer naar werk te begeleiden.

Persoonsgebonden budget  

Het persoonsgebonden budget (PGB) is een subsidie van de overheid. Hiermee kunnen ook mensen met Autisme Spectrum Stoornis zelf de zorg inkopen die ze nodig hebben. Iedereen die vanwege een beperking, stoornis of aandoening extra hulp of zorg nodig heeft, kan een aanvraag doen voor een PGB bij zijn of haar gemeente. Bij het aanvragen van een PGB moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Dit zal de contactpersoon loket WMO van je gemeente verder toelichten. Je betaalt een inkomensafhankelijke bijdrage aan de PGB.

Lees hier meer over op de pagina Persoonsgebonden budget van Zorgwijzer.

Zorg in natura

Een alternatief voor het persoonsgebonden budget is Zorg in Natura. Dit is hulp die je niet zelf kiest, maar die door zorginstellingen wordt geleverd. In bepaalde gevallen kun je hiervoor in aanmerking komen voor maatwerk autisme begeleiding. Vraag naar de voorwaarden bij de contactpersoon WMO van de gemeente waar je woont.

Wet Maatschappelijke Ondersteuning

De zorg uit de WMO is zorg voor beschermd wonen, dagbesteding en begeleiding. Deze kun je aanvragen bij de gemeente waar je woont. De gemeente geeft hiervoor een beschikking af, waarin staat voor welke zorg je in aanmerking komt. Je betaalt hiervoor een eigen bijdrage. De hoogte van je eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen, leeftijd en gezinssituatie.

Lees hier meer over op de pagina WMO aanvragen.

Tarieven

De begeleidingstijden worden in overleg afgesproken. Bij een in te zetten loopbaan, re-integratie- of begeleidingstraject, worden de kosten voor de duur en omvang van het traject in een plan van aanpak en offerte bepaald. Naar wens kan dit doorgestuurd worden naar het UWV, de gemeente, een instantie of een werkgever.

Per 1-01-2019 Tijdsduur Tarieven
Kennismakingsgesprek maximaal 45 minuten Gratis
Autisme begeleiding/ coaching 1 uur € 50,– per uur
Loopbaanbegeleiding 1 uur € 50,– per uur
Jobcoaching bij werkgever in overleg € 60,– per uur
Advies aan werkgevers in overleg € 37,50 per uur
Sollicitatietraining in overleg 1 op 1 of voor een kleine groep afhankelijk van tijdsduur
Assertiviteitstraining in overleg 1 op 1 of voor een kleine groep afhankelijk van tijdsduur

Afspraak annuleren

Kun je onverhoopt een afspraak niet nakomen of wil je deze verzetten, dan dien je dit 24 uur van te voren telefonisch of via ons emailadres door te geven.

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Wil je graag een vorm van autisme begeleiding, training of coaching aanvragen, maar heb je behoefte aan meer informatie of heb je nog vragen? Ga dan naar ons contactformulier, vul je gegevens in en stel je vraag. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Natuurlijk kun je ons ook bellen of rechtstreeks mailen op info@autismecentrum-groningen.nl.