Autisme test volwassenen

BEKIJK OOK DEZE DIENSTEN OF TRAININGEN

Autisme coach
Autisme begeleiding
Re-integratie bij burn-out
Assertiviteitstraining
autisme test
autisme test

Heb je autisme kenmerken of vermoed je dat je mogelijk autisme hebt? Met onze autisme test volwassenen kunnen wij deze kenmerken bevestigen. Hiermee krijg je meer zekerheid over mogelijke Autisme Spectrum Stoornis. Ook als je vermoedt dat je hoogfunctionerend autisme of diverse autistische trekjes hebt en hier zekerheid over wilt.

Autisme test volwassenen

Als je vermoed dat je autisme hebt, dan wil je daar natuurlijk zekerheid over. Helaas zijn de wachtlijsten in de hulpverlening momenteel zo hoog, dat het wel een half jaar of meer kan duren voordat je getest kan worden. Met onze brede kennis en ervaring met autisme, kunnen wij ook een minder uitgebreide autisme test voor volwassenen uitvoeren. Hiermee krijg je géén officiële diagnose, maar dit is ook niet altijd nodig. Afhankelijk van je doelstelling kun je bepalen waarvoor jij een autisme test nodig hebt.

Waarom een autisme test laten uitvoeren?

Veel volwassenen lopen jarenlang met diverse problemen en klachten rond. De klachten zijn misschien nooit eerder gerelateerd aan autisme. Soms herken je bepaalde autistische trekjes, maar herken je je niet alle voorkomende autisme kenmerken. Bij Autisme Spectrum Stoornis kan er sprake zijn van licht autisme, maar ook van hoogfunctionerend autisme. Hoe zit dat nu bij jou? Onze autisme test kan je hier meer zekerheid over geven.

Voor wie is deze autisme test bedoelt?

Voor iedereen vanaf 18 jaar die meer zekerheid wil of er mogelijk wel of geen sprake is van autisme. Wij stellen géén officiële diagnose autisme spectrum stoornis, maar kunnen wel diverse autisme kenmerken (h)erkennen en vaststellen. Ook als er sprake is van hoogfunctionerend autisme, licht autistische kenmerken of een combinatie met hoogbegaafdheid of hoogsensitiviteit. Daarover brengen wij een conclusie uit.

In veel gevallen is het voor jou voldoende om dit te weten, te begrijpen en hiermee verder te kunnen. Afhankelijk van je doelstelling en de uitslag, zullen wij je ,indien noodzakelijk en wenselijk, doorverwijzen naar een psycholoog. Zeker als er mogelijk sprake is van een depressie, burn-out of meervoudige problematiek.

Hoe gaat het in zijn werk? 

De autisme test voor volwassenen kan over het algemeen binnen 6 a 10 weken plaatsvinden. Dit is mede afhankelijk van de hoeveelheid aanvragen en de drukte op de locatie van je voorkeur. Na je aanvraag nemen wij contact met je op om de reden en onderbouwing van je aanvraag te bespreken. Hierna plannen wij een afspraak met je in om het autisme onderzoek persoonlijk met je af te nemen. Woon je verder weg, dan kan dit ook online via Teams. In dit gesprek nemen wij met behulp van een DSM-5 autisme interview diverse vragen met je door. Dit duurt gemiddeld 2 tot 2 en half uur. Nadat wij de vragenlijst hebben uitgewerkt, verwerken wij deze in een korte rapportage. In het evaluatiegesprek bespreken wij dit met je. Daarbij geven wij persoonlijk advies over je ontwikkelingspunten en leerdoelen voor de toekomst.

Voordelen bij het Autisme Centrum Groningen

  • Korte wachtlijsten

  • Direct online aanvragen

  • Snel meer zekerheid

  • Met persoonlijk evaluatiegesprek

  • Geen psychologisch onderzoek nodig

Waar kan ik een test afnemen?

Je kunt een autisme test volwassenen aanvragen op onze locaties in Groningen, Drachten, Assen en Winschoten. Geef dus bij je aanvraag door waar je woont en wat voor jou de dichtstbijzijnde locatie is. Wij proberen hier dan zo veel mogelijk rekening mee te houden.

Online test via Teams

Woon je buiten de regio of wil je liever een online autisme test? Dan kan bij ons via Teams. Hiervoor kunnen wij binnen 6 tot 10 weken een test afnemen. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Autisme test aanvragen?

Wil je graag een autisme test volwassenen aanvragen? Vul hieronder je gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Wij verzoeken je bij voorkeur om je aanvraag via de website te doen, aangezien onze telefonische bereikbaarheid door de drukte niet altijd optimaal is.

    “Met een autisme test kunnen wij je meer antwoorden geven”