Autisme test volwassenen

BEKIJK OOK DEZE DIENSTEN OF TRAININGEN

Autisme coach
Autisme begeleiding
Re-integratie bij burn-out
Assertiviteitstraining
autisme test
autisme test

Heb je autisme kenmerken of vermoed je dat je mogelijk autisme hebt? Met onze autisme test kunnen wij deze kenmerken bevestigen. Hiermee krijg je meer zekerheid over mogelijke Autisme Spectrum Stoornis.

Autisme test volwassenen

Als je vermoed dat je autisme hebt, dan wil je daar natuurlijk zekerheid over. Helaas zijn de wachtlijsten in de hulpverlening momenteel zo hoog, dat het wel een half jaar kan duren voordat je getest kan worden. Met onze brede kennis en ervaring met autisme, kunnen wij ook een minder uitgebreide autisme test voor volwassenen uitvoeren. Hiermee krijg je géén officiële diagnose, maar dit is ook niet altijd nodig. Afhankelijk van je doelstelling kun je bepalen waarvoor jij een autisme test nodig hebt.

Waarom een autisme test laten uitvoeren?

Veel volwassenen lopen jarenlang met diverse problemen en klachten rond. De klachten zijn misschien nooit eerder gerelateerd aan autisme. Soms herken je bepaalde autistische trekjes, maar herken je je niet alle voorkomende autisme kenmerken. Bij Autisme Spectrum Stoornis kan er sprake zijn van licht autisme, maar ook van hoogfunctionerend autisme. Hoe zit dat nu bij jou? Onze autisme test kan je hier meer zekerheid over geven.

Voor wie is deze autisme test bedoelt?

Voor iedereen vanaf 18 jaar die meer zekerheid wil of er mogelijk wel of geen sprake is van autisme. Wij stellen géén officiële diagnose autisme spectrum stoornis, maar kunnen wel diverse autisme kenmerken (h)erkennen en vaststellen.

In veel gevallen kan dit voor jou voldoende zijn om dit te weten, te begrijpen en hiermee verder te kunnen. Afhankelijk van je doelstelling en de uitslag, zullen wij indien noodzakelijk en wenselijk je doorverwijzen naar een psycholoog. Zeker als er mogelijk sprake is van een depressie, burn-out of meervoudige problematiek.

Hoe ziet deze autisme test er uit?

De autisme test voor volwassenen kan binnen 2 a 3 weken plaatsvinden. Na je aanvraag nemen wij contact met je op om de reden en onderbouwing van je aanvraag te bespreken. Hierna plannen wij een afspraak met je in om de autisme test persoonlijk met je af te nemen. In dit gesprek nemen met behulp van een vragenlijst diverse vragen met je door. Dit duurt gemiddeld 2 uur. Nadat wij de vragenlijst hebben uitgewerkt, zullen wij deze in een tweede evaluatiegesprek met je doornemen.

Voordelen bij het Autisme Centrum Groningen

  • We hebben géén wachtlijsten

  • Direct online aanvragen

  • Snel meer zekerheid

  • Met persoonlijk evaluatiegesprek

  • Geen psychologisch onderzoek nodig

Waar kan ik een autisme test afnemen?

Je kunt een autisme test aanvragen op onze locaties in Groningen, Winschoten, Drachten en Assen. Geef dus bij je aanvraag door waar je woont en wat voor jou de dichtstbijzijnde locatie is, zodat wij hier voor jou of je client de test kunnen afnemen.

Autisme test aanvragen

Wil je graag een autisme test voor volwassenen aanvragen? Vul hieronder je gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt ons ook bellen op 050-2043569.

    “Met een autisme test kunnen wij je meer antwoorden geven”