Re integratie bij autisme

Re integratie bij autisme
Re-integratie bij autisme

Bij ons Autisme Centrum in Groningen, Friesland en Drenthe kun je re-integratie bij autisme aanvragen. Dit is een maatwerk re-integratietraject voor mensen met autisme op MBO of HBO niveau. Kom je in aanmerking voor re-integratie en wil je graag (weer) aan de slag, dan helpen wij je.

Re-integratie bij autisme in Groningen, Friesland en Drenthe

Vanuit ons Autisme Centrum in werken wij voornamelijk in de regio’s Groningen, Friesland en Drenthe. Heb je een medewerker met autisme die moet re-integreren in het eerste of tweede spoor? Wil je een re-integratietraject bij een re-integratiebureau die gespecialiseerd is in autisme? Wij hebben veel kennis en ervaring in het uitvoeren van re-integratietrajecten voor mensen met autisme. Dit doen wij zowel in opdracht van werkgevers, gemeenten, instanties als voor een medewerker met autisme die zelf bij ons een aanvraag doet. Re-integratie bij autisme vraagt om specifieke kennis en expertise.

Hoe ziet re-integratie bij autisme er uit?

Afhankelijk van je persoonlijke situatie en je hulpvraag, stellen wij een re-integratieplan op. Daar wordt in beschreven wat het re-integratietraject bij autisme inhoudt. We nemen hierin de re-integratie instrumenten mee die wij met jou gaan behandelen. Ook beschrijven wij je behoeftes, voegen enkele loopbaantesten toe en kijken specifiek wat je verder nodig hebt om terug te kunnen keren naar een passende baan op de arbeidsmarkt. Re-integratie bij autisme is puur maatwerk. Mede ook conform de nieuwe wetgeving re-integratie, waarbij de werknemer zelf ook meer invloed kan uitoefenen op zijn re-integratie.

Autisme begeleiding bij je re-integratie

Zowel een werknemer, werkgever, gemeente of een bedrijfsarts kan re-integratie bij autisme bij ons aanvragen. Na een telefonisch intakegesprek en het bespreken van de betreffende medewerker en de re-integratie behoeftes, maken wij een voorstel en sturen dit toe. Bij ons Autisme Centrum is elk re-integratietraject op de specifieke behoeftes, problemen en wensen afgestemd. Iedere persoon met autisme heeft namelijk weer andere beperkingen en andere arbeidsperspectieven. Wij hebben door de vele uitgevoerde re-integratietrajecten inmiddels ook veel ervaring met meer complexe trajecten bij re-integratie bij autisme.

Lees ook de referenties van werkgevers en werknemers die ons ingeschakeld hebben.

Wie kan re-integratie bij ons aanvragen?

Waar mogelijk werken wij samen met werkgevers, bedrijven, gemeenten en andere instanties. Juist om het gezamenlijk het belang te erkennen van maatwerk re-integratie voor mensen met autisme. Een gewoon re-integratiebureau heeft vaak niet alle kennis in huis om mensen met autisme op een begripvolle en kennisintensieve manier te begeleiden.

Re-integratie bij autisme en terugkeer naar werk

Wanneer je bij een bedrijf werkt en door omstandigheden in de ziektewet terecht bent gekomen of anderzijds bent uitgevallen, dan is je werkgever verantwoordelijk voor je re-integratie. Indien wenselijk kunnen wij in overleg met je werkgever bekijken wat er nodig is bij jouw re-integratie terug naar werk. Misschien kan je werkplek aangepast worden of is het mogelijk om ander (aangepast) werk te krijgen binnen de organisatie. Is dat niet mogelijk, dan zullen we een re-integratietraject tweede spoor inzetten.

Op locatie en online re-integratietrajecten

Wij hebben spreeklocaties in Groningen, Assen en Drachten. Voor cliënten die verder weg wonen, kunnen wij een online re-integratietraject aanbieden. De gesprekken verlopen dan via Teams. Veel cliënten met autisme zijn je al voorgegaan, dus maakt je woonplaats niet meer uit. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Re-integratie bij autisme aanvragen?

Wil je graag meer weten over re-integratie bij autisme, onze werkwijze en wat wij voor jou, je cliënt of werknemer kunnen betekenen? Stuur ons een email voor meer informatie of vul je contactgegevens in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

    “Kies het re-integratietraject dat bij jouw behoeften past”