Re integratie bij autisme

BEKIJK OOK DEZE DIENSTEN OF TRAININGEN

Re-integratietraject bij autisme
Re-integratie bij burn-out
Re-integratie tweede spoor
Autisme op de werkvloer
Re integratie bij autisme
Re integratie bij autisme

Re-integratie bij terugkeer naar werk

Bij ons Autisme Centrum  in Groningen kun je re-integratie bij autisme aanvragen. Dit is een maatwerk re-integratietraject voor mensen met autisme op MBO of HBO niveau. Kom je in aanmerking voor re-integratie en wil je graag (weer) aan de slag, dan helpen wij je.

Re-integratie bij autisme in Groningen, Friesland en Drenthe

Vanuit ons Autisme Centrum in Groningen, werken wij voornamelijk in de regio’s Groningen, Friesland en Drenthe. Heb je een medewerker met autisme die moet re-integreren in het tweede spoor? Zoek je een re-integratietraject bij een re-integratiebureau die gespecialiseerd is in autisme? Wij hebben veel kennis en ervaring in het uitvoeren van re-integratietrajecten voor mensen met autisme. Dit doen wij zowel in opdracht van werkgevers, gemeenten, instanties als voor een persoon met autisme die zelf bij ons een aanvraag doet.

Hoe ziet een re-integratietraject bij autisme er uit?

Afhankelijk van je persoonlijke situatie en je hulpvraag, stellen wij een re-integratieplan op. Daar wordt in beschreven wat het re-integratietraject inhoudt. We nemen hierin de re-integratie instrumenten mee die wij met jou gaan behandelen. Ook beschrijven wij je behoeftes, voegen enkele loopbaantesten toe en kijken specifiek wat je verder nodig hebt om terug te kunnen keren naar een passende baan op de arbeidsmarkt.

Autisme begeleiding bij je re-integratie

Zowel een particulier, werknemer, werkgever, gemeente of het UWV kan autisme begeleiding aanvragen. Dit kan ook samenvallen met maatwerk re-integratie bij autisme. Wij houden hierbij rekening met je reeds opgedane kennis, arbeidsverleden, je bijzondere eigenschappen en de persoonlijke problemen waar je mogelijk tegenaan loopt. Bij ons Autisme Centrum is elk re-integratietraject op jouw behoefte en wensen afgestemd. Iedere persoon met autisme heeft namelijk weer andere beperkingen en andere arbeidsperspectieven.

Wie kan re-integratie bij ons aanvragen?

Waar mogelijk werken wij samen met werkgevers, bedrijven, gemeenten, het UWV en andere instanties. Juist om het gezamenlijk het belang te erkennen van maatwerk re-integratie voor mensen met autisme. Een gewoon re-integratiebureau heeft vaak niet alle kennis in huis om mensen met autisme op een begripvolle en kennisintensieve manier te begeleiden.

Terugkeren naar je werk is wel of niet mogelijk?

Wanneer je bij een bedrijf werkt en door omstandigheden in de ziektewet terecht bent gekomen of anderzijds bent uitgevallen, dan is je werkgever verantwoordelijk voor je re-integratie. Indien wenselijk kunnen wij in overleg met je werkgever bekijken wat er nodig is bij jouw re-integratie terug naar werk. Misschien kan je werkplek aangepast worden of is het mogelijk om ander (aangepast) werk te krijgen binnen de organisatie. Is dat niet mogelijk, dan zullen we een re-integratietraject tweede spoor inzetten.

Op welke locatie kan ik een re-integratietraject volgen?

Na je aanvraag plannen wij een eerste kennismakingsgesprek in op ons kantoor in Groningen, of op onze spreeklocaties in Assen, Drachten of Winschoten. Op verzoek doen wij dit ook op een andere gewenste locatie bij een werkgever, een gemeente of bij de werknemer thuis. Voor cliënten die verder weg wonen, kunnen wij online een re-integratietraject aanbieden. De gesprekken verlopen dan via Teams of Zoom. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Re-integratie bij autisme aanvragen?

Wil je graag meer weten over re-integratie bij autisme, onze werkwijze en wat wij voor jou, je cliënt of werknemer kunnen betekenen? Bel ons voor meer informatie of vul je contactgegevens in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

    “Kies het re-integratietraject dat bij jouw behoeften past”