Burn-out training jongeren

Burn-out preventie training
Met onze nieuwe burn-out training voor jongeren gaan we je helpen om je leven weer op de rit te krijgen. Deze training kan je volgen in Groningen, Assen, Zuidbroek en online via Teams. Wij bieden deze burn-out training aan jongeren van 17 t/m 24 jaar. De training wordt maatwerk afgestemd op burn-out herstel, persoonlijke ontwikkelingspunten en burn-out preventie.

Burn-out training voor jongeren

Speciaal voor jongeren met autisme hebben wij een nieuwe burn-out training jongeren ontwikkeld. Met name omdat wij zien dat steeds meer jongeren met autisme uitvallen op school of tijdens hun studie door burn-out gerelateerde klachten, overprikkeling en stress. Met deze persoonlijke burn-out training helpen wij je sneller te herstellen van je burn-out klachten. Met behulp van het speciale programma voor jongeren, krijg van ons diverse adviezen, tools en trainingsmodules voor je burn-out herstel.

Waarom deze speciale training voor jongeren?

Uit de praktijk blijkt dat er vaak geen adequate hulp en begeleiding is voor jongeren met autisme die burn-out klachten hebben. Enerzijds omdat autisme wellicht nog niet is gediagnosticeerd of anderzijds dat de klachten niet in het kader van burn-out, overprikkeling en hoge mate van stress wordt gezocht. Door de hoge druk die jongeren vaak ervaren op school, tijdens hun studie en eventueel ook nog met een (bij)baan, loopt de druk vaak op. Je wil presteren, je moet van alles, maar soms kun je het amper meer bijbenen. Naast de hoge druk die je voelt, kan het ook zijn dat je emotioneel flink belast bent, je weinig zelfvertrouwen ervaart of in een stressvolle situatie bent beland met je ouders/verzorgers of vrienden. Om jongeren met autisme die burn-out klachten ervaren verder te helpen, hebben wij deze speciale burn-out training voor jongeren ontwikkeld.

Burn-out programma en aanvullende trainingsmodules

De burn-out training voor jongeren bestaat uit twee gedeelten. Het eerste gedeelte is het burn-out programma en verder herstel. Het tweede gedeelte zijn aanvullende trainingsmodules voor je persoonlijke ontwikkeling. Deze trainingsmodules worden volledig afgestemd op je probleemgebieden, bijvoorbeeld bij (faal)angst, te weinig zelfvertrouwen, grenzen leren aangeven, prestatiedrang, perfectionisme en andere onderwerpen. Op deze manier kunnen wij diverse aspecten meenemen in jouw individuele programma. Op deze manier kan je leren om anders met dingen om te gaan en te voorkomen dat je telkens weer in dezelfde valkuilen terecht komt.

De onderwerpen en leerdoelen

De individuele burn-out training voor jongeren wordt altijd afgestemd op je persoonlijke ontwikkelingspunten, valkuilen, struikelblokken en leerdoelen. Afhankelijk hiervan kunnen de volgende trainingsmodules worden ingezet:

 • Inzicht in je onbewuste valkuilen en struikelblokken
 • Beter leren omgaan met je stressprikkels en stressbronnen
 • Weten waar je grenzen moet stellen en deze leren bewaken
 • Waar nodig beter voor jezelf leren opkomen en leren nee zeggen
 • Sociale communicatie en doelgericht communiceren
 • Werken aan je zelfbeeld, zelfvertrouwen en onzekerheden
 • Inzicht in en beter leren omgaan met sociale angst en/of faalangst
 • Inzicht in en werken aan je eventuele perfectionisme en prestatiedrang
 • Begrijpen welke onbewuste overlevingsstrategieën je toepast
 • Negatief doemdenken omzetten in positief leren omdenken
 • Beter leren omgaan met vermijdingsgedrag

Hoe ziet deze training er uit?

De training betreft een 8 tot 10-tal trainingssessies van een uur. Je kan de training volgen in Groningen, Assen, Zuidbroek en online in Teams. Elke twee tot drie weken is een trainingssessie, waarbij je huiswerkopdrachten meekrijgt waar je thuis, op school, met je studie of op je werk mee gaat oefenen. Die gaan we de volgende keer weer met elkaar doornemen. De training loopt bewust over een aantal maanden heen. Op deze manier zien wij hoe jij werkt aan je burn-out klachten en leer je hoe je beter met bepaalde valkuilen en lastige dingen om kunt gaan in de praktijk. Ook met het oog op burn-out preventie voor de toekomst.

Na je aanmelding

Met het onderstaand formulier kun je je aanmelden voor deze training. Nadat wij je aanmelding hebben ontvangen, plannen wij een belafspraak met je in om je aanvraag te bespreken. Hierna sturen wij je een voorstel voor jouw maatwerk burn-out training. Nadat je hiermee akkoord gaat, zullen wij je diverse data sturen waar je zelf uit kunt kiezen, zodat we de trainingssessies gelijk kunnen inplannen. Over het algemeen kun je binnen 4 tot 6 weken beginnen.

Drie trainingslocaties

Wij hebben drie trainingslocaties in Groningen, Assen en Zuidbroek. Afhankelijk van je woonplaats kun je dus de dichtstbijzijnde locatie in je eigen regio kiezen. Alle locaties zijn makkelijk met de fiets, trein, bus of auto bereikbaar.

Online burn-out training in Teams

Je kunt deze training ook deels of volledig online in Teams volgen. Voor de kwaliteit van de training maakt dat niet uit. Je woonplaats is in dit geval dan niet van belang, maar een goede internetverbinding is dan wel belangrijk.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor het volledige burn-out out trainingsprogramma bedragen 949,– excl. btw.

Wil je meer weten of wil je een burn-out training aanvragen?

Heb je nog vragen, wil je meer informatie of wil je deze training aanvragen? Vul dan hieronder je contactgegevens in. Wij nemen na ontvangst zo snel mogelijk contact met je op.

  “Vraag nu de burn-out training voor jongeren aan”