Cursus zelfvertrouwen bij autisme

BEKIJK OOK DEZE DIENSTEN OF TRAININGEN

Assertiviteitstraining
Weerbaarheidstraining
Autisme coaching
Werken met autisme
Cursus zelfvertrouwen bij autisme
Cursus zelfvertrouwen bij autisme

Met de cursus zelfvertrouwen bij autisme, coachen en trainen wij mensen met autisme bij hun zelfbeeld, eigenwaarde, weerbaarheid en meer innerlijke kracht en zelfvertrouwen. Hiermee sta je sterker in je schoenen in deze maatschappij.

De cursus zelfvertrouwen bij autisme is in Groningen, Drachten, Assen of Winschoten. Een individuele persoonlijke cursus waarbij je in een rustige setting meer grip op je gevoelens, emoties en gedrag krijgt.

Persoonlijke cursus zelfvertrouwen bij autisme

In deze persoonlijke cursus zelfvertrouwen voor volwassenen met autisme, leer jij in kleine stapjes je zelfvertrouwen te vergroten. Door een gebrek aan zelfvertrouwen creëer je een steeds lager zelfbeeld. Hierdoor durf je nieuwe uitdagingen of veranderingen vaak niet aan te gaan en blijf je lekker vertrouwd in je comfortzone. Je blijft dan wel in een cirkel van weinig zelfvertrouwen, angsten, belemmerende gedachtenpatronen en geen zicht op vooruitgang en persoonlijke ontwikkeling. Zou je daar niet aan willen werken?

Oorzaken gebrek aan zelfvertrouwen bij autisme

De cursus zelfvertrouwen bij autisme leert aan je zelfvertrouwen te werken. Je krijgt inzicht in bepaalde (belemmerende) denk- en gedragspatronen en in welke mate je autisme kenmerken hiermee verband houden. Vaak liggen de wortels van te weinig zelfvertrouwen al in je jeugd. Ben je vroeger gepest, heb je nare gebeurtenissen beleefd, krijg je weinig begrip en erkenning voor je autisme, problemen met werken, snel ruzies met anderen etc. kunnen je zelfvertrouwen behoorlijk aantasten. Veel mensen met autisme hebben dan ook moeite om voor zichzelf op te komen.

Onderwerpen cursus zelfvertrouwen

In deze cursus zelfvertrouwen bij autisme komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Subassertief en assertief gedrag
  Je leert onderscheid te maken tussen subassertief, assertief en agressief gedrag en je reacties naar anderen toe.

 • Zelfbeeld en eigenwaarde
  We gaan werken aan een realistisch zelfbeeld en versterking van je eigenwaarde, waardoor je met stapjes je zelfvertrouwen zult vergroten.

 • Omgaan met kritiek en negativiteit
  Je krijgt tools aangereikt om beter met kritiek om te gaan, feedback te geven en stand te houden in moeilijke situaties.

 • Zelfreflectie
  Hoe kijk je naar je zelf en klopt dat beeld met de werkelijkheid? Je leert met andere ogen naar diverse situaties te kijken en kunt hier beter mee omgaan.

 • Je unieke talenten en kwaliteiten
  Je krijgt inzicht in je valkuilen, kwaliteiten en unieke eigenschappen en zal deze beter gaan erkennen en waarderen.

 • Perfectionisme en hoge prestatiedrang
  Bij sterke neiging van perfectionisme, over je grenzen gaan en dwangmatige handelingen.

 • Communicatie en gesprekstechnieken
  Beter worden in sociale communicatie en effectieve gesprekstechnieken in je werk- en privéomgeving.

Lesmethodiek

In deze persoonlijke cursus zelfvertrouwen bij autisme, worden in een 6 of 8 tal trainingssessies de bovenstaande doelen doorgewerkt. Met behulp van diverse trainingsonderwerpen, gesprekken, evaluaties, coaching kaarten en praktijkopdrachten, leer je werken aan je zelfvertrouwen. De onderwerpen worden persoonlijk afgestemd op je leerdoelen en autisme kenmerken. Hierbij is veel ruimte voor interactie, praktijkvoorbeelden uit werk of privé situaties en oefeningen. Op deze persoonlijke manier leer je de aangereikte tools en nieuwe inzichten in de praktijk toepassen.

Andere interessante trainingen waar je mogelijk in geïnteresseerd zou kunnen zijn:

Wat levert deze cursus je op?

 • Een beter inzicht en zelfbeeld

 • Makkelijker communiceren in sociale interacties

 • Beter jezelf kunnen uiten

 • Inzicht in je persoonlijke strubbelingen

 • Sterker voor je mening uitkomen

 • Persoonlijke groei en ontwikkeling

Wat kost een cursus zelfvertrouwen?  

Omdat wij de cursus zelfvertrouwen volledig afstemmen op jouw behoefte en leerdoelen, zijn de kosten afhankelijk van de lengte van de cursus. De cursus kan in 4, 6 of 8 trainingssessies worden gevolgd. De trainingssessies duren 2 uur.

Je kunt al cursus aanvragen voor € 449,- excl. btw.

Mogelijk kan je in aanmerking komen voor een vergoeding. Kijk daarom ook even bij vergoedingen en tarieven.

Locaties

De locaties waar de cursus wordt gegeven zijn Groningen, Assen, Drachten en Winschoten.

Cursus zelfvertrouwen bij autisme aanvragen?

Heb je nog vragen, wil je meer informatie of wil je de cursus aanvragen? Vul dan online je gegevens in. Wij nemen hierna zo snel mogelijk contact met je op.

  “Ook jij kan werken aan je zelfvertrouwen en eigenwaarde”