Ben je op zoek naar een re-integratiebureau voor mensen met autisme in regio Groningen, Friesland of Drenthe? Dat zijn wij.

Re-integratiebureau voor medewerkers met autisme

Als re-integratiebureau voor medewerkers met autisme, adviseren, coachen, trainen en begeleiden wij werknemers met Autisme Spectrum Stoornis. Wij zijn gespecialiseerd om juist deze doelgroep te begeleiden bij problemen op het werk en bij het vinden van een nieuwe baan. Juist omdat deze doelgroep hier meer ondersteuning en maatwerk begeleiding bij nodig heeft. Deze groep bieden wij diverse begeleidingsprogramma’s aan. Dit is mede afhankelijk van de behoefte van zowel de medewerker als de organisatie.

Re-integratie 1e spoor bij ziekteverzuim of problemen

Een werknemer met autisme ervaart relatief vaak bepaalde problemen op het werk. Niet in de laatste plaats op het sociaal vlak. De communicatie met de leidinggevende en collega’s verloopt niet altijd soepel. Er ontstaat miscommunicatie of de werknemer met autisme voelt zich niet altijd begrepen en trekt zich terug. Vaak leidt dit tot stress, extra spanning en overprikkeling. Ziekteverzuim en uitval bij medewerkers met autisme komt dan ook vaak voor. Binnen ons re-integratiebureau voor medewerkers met autisme, kunnen wij hiervoor een re-integratietraject 1e spoor inzetten. Hiermee kunnen wij de medewerker bij terugkomst op de juiste manier ondersteunen bij de re-integratie in de organisatie.

Re-integratie, autisme en burn-out

Als gespecialiseerd re-integratiebureau bij autisme voor werknemers in Groningen, Friesland en Drenthe, leveren wij diverse diensten vanuit ons Autisme Centrum. Een medewerker met autisme zich veel moet aanpassen, heeft het soms knap moeilijk op het werk en is extra gevoelig voor ziekte en burn-out. Het komt regelmatig voor dat een medewerker zelfs meerdere keren in een burn-out terecht komt. Dit is niet alleen erg vervelend voor de werknemer, maar ook voor het bedrijf. Wij bieden de nodige aandacht bij burn-out klachten en tijdens het herstel hiervan. Juist om de medewerker alerter te maken op het tijdig aanvoelen en aangeven van grenzen. Medewerker met autisme willen zo veel mogelijk voldoen aan wat de werkomgeving van hen vraagt. Zij lopen dan ook vaak op hun tenen om alles bij te benen. Lees hier meer over re-integratie en burn-out.

Re-integratie 2e spoor

Indien het niet mogelijk is dat een medewerker met autisme terugkeert naar zijn oude functie en er geen andere mogelijkheden zijn binnen het bedrijf, zetten wij in op een re-integratietraject tweede spoor. Hierbij begeleiden wij de medewerker naar en nieuwe baan buiten de organisatie. Hier zetten wij diverse loopbaaninstrumenten, loopbaantesten, loopbaantrainingen en coaching gesprekken in. Elk re-integratietraject is maatwerk, want geen medewerker met autisme is hetzelfde. Wij stemmen het plan van aanpak dus exact af op de behoefte en de mogelijkheden van de werknemer.

Autisme en een nieuwe baan vinden

Het belangrijkste onderdeel van een re-integratietraject is een nieuwe en passende baan vinden. Voor mensen met autisme weegt dit nog veel zwaarder, omdat zij nog te vaak in een werkomgeving werken die eigenlijk niet passend is. Wij gaan samen met de werknemer zorgvuldig kijken welke banen geschikt zijn. Welke werkomgeving, takenpakket en werkniveau past het beste bij de werknemer? Welke bedrijven passen wel en welke juist niet? Waar mogelijk zullen wij rechtstreeks bemiddelen naar werk binnen ons netwerk of bij bedrijven van voorkeur van de werknemer zelf.

Lees meer over geschikte banen voor mensen met autisme.

Met ons in contact komen?

Wil je graag meer informatie over ons re-integratiebureau voor medewerkers met autisme? Ga dan naar ons contactformulier en vul je gegevens in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.