Burn-out preventie training bij autisme

Burn-out preventie training
Met onze burn-out preventie training bij autisme, begeleiden en trainen wij mensen met autisme om beter met burn-out gerelateerde klachten en symptomen om te gaan. Dit om een mogelijke burn-out te voorkomen, maar ook preventief om herhaling tegen te gaan.

Deze burn-out training kan je in Groningen, Drachten, Assen en online in Teams volgen.

Burn-out preventie training bij autisme

Helaas merken wij dat veel werknemers met autisme met burn-out klachten te maken krijgen. Mede door een hoge werkdruk, overprikkeling op de werkvloer en toenemende moeheidsklachten. Met name in de doelgroep hoogfunctionerende personen met autisme, die geen grenzen kunnen aangeven en altijd maar doorgaan. Bij burn-out preventie is het van belang om tijdig dreigende burn-out signalen serieus te nemen. Voel je je steeds sneller overprikkelt? Loopt je energievoorraad snel leeg en ben je steeds vaker moe? Wat we vaak zien is dat mensen met autisme lichaamssignalen negeren. Je brein staat minder goed afgestemd op deze signalen of je herkent de eerste burn-out symptomen niet.

Wat houdt de burn-out preventie training in?

Bij de eerste burn-out signalen waarbij je je vaker in de risicozone begeeft, kun je dit nog terugdringen als je tijdig actie onderneemt. Dat betekent dat je alle elementen onder de loep neemt die je veel stress bezorgen en uitputten. Met onze burn-out preventie training bij autisme, gaan we samen kijken hoe je leven, werkomstandigheden en diverse stressbronnen er uit zien. Welke stressprikkels bij autisme ervaar jij? Wat is er voor nodig om dit zo veel mogelijk te kunnen elimineren? Samen zetten we diverse trainingssessies in om je stap voor stap verder te helpen.

Welke onderwerpen worden behandeld?

In een telefonische intake gaan we een aantal vragen met je doornemen. Hierbij krijgen we een goed beeld van je valkuilen, struikelblokken en stressbronnen. De volgende onderwerpen kunnen aan bod komen bij de burn-out preventie training bij autisme.

 • Inventarisatie van je stressbronnen
 • Inzichten in je eigen valkuilen en struikelblokken
 • Je karaktereigenschappen en persoonlijkheidskenmerken
 • Grenzen stellen, tijdig aangeven en vooral leren bewaken
 • Leren nee zeggen als dingen je te veel worden
 • Inzicht in je onderliggende angsten en piekergedrag
 • Je eigen normen, waarden, behoeften en wensen scherpstellen
 • Eventuele kenmerken van perfectionisme en prestatiedrang
 • Je aanpassingsgedrag en camouflagegedrag meer elimineren
 • Inzicht in je eigen gemaakte (destructieve) overlevingsstrategieën
 • Betere balans vinden tussen werk, privé, gezin en vooral jezelf
 • Op jou toegepast burn-out programma als je al in een burn-out zit

Kan je nog een burn-out voorkomen?

Omdat een autistische burn-out helaas regelmatig voorkomt bij mensen met autisme, moet je hier wel alert op zijn. Een autistische burn-out is vaak vele malen heftiger dan een normale burn-out. De klachten dringen veel dieper door, de overprikkeling is enorm en angsten kunnen tot paniekaanvallen leiden. Alleen rust nemen helpt niet. Het gaat er juist om dat je weet of er aan werkt wat je zou moeten veranderen om een burn-out te voorkomen. Binnen ons Autisme Centrum krijgen wij veelvuldig te maken met autistische burn-out klachten bij cliënten. Wij willen ons dan ook inzetten om hier preventief meer aandacht aan te geven. Mede met onze burn-out preventie training bij autisme.

Lees meer over burn-out bij autisme voorkomen.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Je kan bij ons een medewerker aanmelden, maar ook als je zelf de training wilt aanvragen. Dit kan via het onderste invulformulier. Nadat je aanvraag bij ons is binnengekomen, nemen wij contact op via de mail om een telefonisch intakegesprek in te plannen. We lopen dan een aantal vragen met je door en op basis hiervan sturen wij je een maatwerk voorstel. Nadat wij hier een akkoord op hebben ontvangen, kunnen we vaak tussen de 4 tot 5 weken de eerste training inplannen. Dit is mede afhankelijk van locatie en de hoeveelheid aanvragen in bepaalde periodes.

Drie trainingslocaties 

Wij hebben drie trainingslocaties in Groningen, Assen en Drachten. Afhankelijk van je woonplaats, kun je dus de dichtstbijzijnde locatie in je eigen regio kiezen. Alle locaties zijn makkelijk met auto, trein en bus bereikbaar en je kunt er gratis je auto parkeren.

Unieke online burn-out preventie training

Inmiddels bieden wij onze trainingen ook online aan. Je kan deze burn-out preventie training bij autisme dus ook online in Teams volgen! Je ontvangt dan tweewekelijks de trainingsonderdelen via email toegestuurd. Deze kan je thuis doorwerken en hiervan de huiswerkopdrachten maken en hiermee gaan oefenen. Dit gaan we in de online sessie samen met elkaar doornemen. Het maakt hierbij niet uit waar je woont, want deze training kan je dus altijd en overal volgen! De enige vereiste hiervoor is een goede internetverbinding.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze unieke burn-out preventie training zijn afhankelijk van het aantal trainingssessies. Gemiddeld genomen zijn er acht tot tien trainingssessies nodig. Voor mensen met (hoogfunctionerend) autisme en (dreigende) burn-out klachten, raden wij de meeste uitgebreide training van 8 tot 10 trainingssessies aan. In het voorstel dat we je sturen staan de kosten vermeld, afgestemd op het aantal trainingssessies.

Als je werkt, kan de burn-out preventietraining wellicht worden bekostigd door je werkgever. In de praktijk gebeurt dit vaak in het kader van ziekteverzuim preventie en de Wet Verbetering Poortwachter. Vraag je werkgever naar de mogelijkheden!

Wil je de burn-out preventietraining bij autisme aanvragen?

Heb je nog vragen, wil je meer informatie of wil je burn-out preventie training aanvragen? Vul dan hieronder je contactgegevens in. Wij zullen je dan via de mail data sturen voor het telefonisch intakegesprek.

  “Burn-out preventie training bij autisme fysiek of online volgen”