“Ik heb de training als zeer prettig ervaren. De opdrachten lieten je nadenken over je handelen en nodigen ook uit om te proberen in de praktijk. Hierdoor integreerde het langzaam in mijn dagelijks leven. Corrie benadert de trainingen ook erg open en geeft echt nuttig en persoonlijk advies. Ik kan nu mijn negatieve gedachten toetsen aan de werkelijkheid, beter relativeren en denken in mogelijkheden en kansen in plaats van in beperkingen”.

Daphne Vink, in opleiding

“Ik heb de training als fijn en nuttig ervaren en voldeed aan mijn verwachtingen. Ik heb geleerd beter om te gaan met nee zeggen, mijn eigen valkuilen, communicatietechnieken en hoe om te gaan met discussies en conflictsituaties. De leerstof is zeer compleet en duidelijk. Corrie begeleidt je goed door de leerstof heen op een vertellende manier met voorbeelden”.

Judith Mollebeek, administratief medewerker

“De training heb ik best als intensief ervaren, veel met mijzelf bezig zijn en dingen veranderen. Het gaf mij wel een stok achter de deur om vol te houden en door te gaan. Het heeft mij veel gebracht. Baas en regie over mijn eigen leven weer terugkrijgen, beter voor mijzelf opkomen en beter communiceren in groepen”.

Gert Kalbeek, controller

“De assertiviteitstraining bij autisme heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven in de manier hoe ik tegen mensen aankijk en hoe ik daar op reageer. Ook ging ik altijd over mijn grenzen heen en daar kan ik nu veel beter mee omgaan. Ook begrijp ik nu beter waarom ik zo perfectionistisch ben en waarom ik altijd maar doorga. Dat heb ik nu ook beter onder controle”

Robert Bijlman, inkoper

“Ik heb de cursus zelfvertrouwen gevolgd, omdat mijn zelfvertrouwen door mijn voorgaande werkervaringen erg laag was. Corrie heeft mij laten inzien dat ik zeker wat waard ben en langzamerhand is mijn zelfvertrouwen weer gegroeid, heb ik een andere werkomgeving gevonden en zit ik nu veel beter in mijn vel. Ik laat niet zo snel meer over mij heen lopen en weet nu wat ik moet zeggen als ik iets niet prettig vind”

Hannie Wezemaker, secretarieel medewerker

“De assertiviteitstraining heeft mij een boel stof tot nadenken geleverd. Ik veel gehad aan de onderdelen: ‘effectieve gesprekstechnieken, grenzen stellen en leren nee zeggen, perfectionisme en hoge prestatiedrang’. Ik heb mijzelf beter leren kennen door de herkenningspunten uit de training. Ik zou deze training zeker willen aanbevelen want ik heb er veel van geleerd”.

Gert-Jan Kruizinga, ICT medewerker

“Omdat ik nogal perfectionistisch ben, heeft Corrie dit onderdeel aan de assertiviteitstraining toegevoegd. Juist dit trainingsonderdeel heeft mij veel inzichten gegeven waarom ik de lat voor mijzelf altijd zo hoog leg, waarom ik geen fouten wil maken en zo’n scherpe hyperfocus heb. Ik kan nu beter mijn grenzen aangeven en weet wanneer ik nee moet zeggen tegen dingen die ik eigenlijk niet wil. Het is een leerproces waar ik veel aan heb gehad”.

Marianne Visser, overheidsmedewerker
“De training heb ik als positief ervaren, waarbij mijn besef is gegroeid dat gedragsverandering een langdurig proces is. Ik begrijp nu beter hoe ik in elkaar zit en tegen welke beperkingen ik aanloop op het gebied van assertiviteit vanwege mijn autisme. De training heeft de nodige diepgang en door de praktijkopdrachten wordt je ook gedwongen om ermee aan de slag te gaan. Voor mij waren de onderdelen: “grenzen aangeven, leren nee zeggen, perfectionisme en de valkuilentest” goede eye openers.
Kees Hobman, medewerker belastingdienst
“De cursus weerbaarheid bij autisme heeft mij echt heel veel inzichten gegeven hoe ik functioneer en wanneer het autisme bij in de weg zit bij het uitvoeren van mijn taken. Ik durf en kan nu beter mijn grenzen aangeven en laat niet meer zo snel over mij heen lopen. Ik weet nu dat ik niet overal ja op hoef te zeggen en durf ook beter voor mijn mening op te komen”.
Alisa Viscker, financieel medewerker
“Ik ben heel blij dat ik de cursus zelfvertrouwen bij autisme heb gevolgd. Ik heb hier heel veel van geleerd en kan de adviezen, tips en tools nu goed op mijzelf toepassen. Ik besef dat ik autisme heb, maar ik sta nu wel sterker in mijn schoenen. Ik mag er zijn en het is goed zoals ik ben”.
Dauwina Schilderman, aankomend schoonheidsspecialiste

“Ik heb veel gehad aan de inzichten van mijn onbewuste aannames, perfectionisme, effectief communiceren en mijn verwachtingen t.o.v. anderen. Ik heb nu meer controle over mijn manier van communiceren en heb veel tools en handvaten gekregen hoe ik beter met bepaalde struikelblokken en valkuilen moet omgaan. Ik wou dat ik deze training 20 jaar geleden had gedaan”.

Arnoud Hummel, software developer

“Omdat ik al eerder een burn-out heb gehad, was ik op zoek naar goede begeleiding bij mijn burn-out. Ik kwam uit bij het Autisme Centrum, omdat het ging om een autistische burn-out. Ik wilde dat ik het al veel eerder had gedaan, want het heeft mij veel inzicht gegeven in mijn eigen denken en handelen en hoe ik steeds weer in mijn eigen valkuilen terecht kwam. Soms ook wel confronterend, omdat ik veel op mijzelf moest reflecteren hoe ik snel in negatief denken beland. Ook heb ik veel tips gekregen om een burn-out in de toekomst te voorkomen en beter naar mijzelf te luisteren”.

Gerda de Wit, beleidsmedewerker

“Ik had dringend behoefte aan goede adviezen hoe om te gaan met mijn burn-out klachten en kreeg de burn-out training aangeboden. Wat ik erg fijn vond is dat het bewust op maat wordt gemaakt. Afgestemd op mijn persoonlijke problemen waar ik steeds mee worstelde. Dat heeft mij veel inzichten gegeven dat ik anderen liet bepalen wat ik moest doen en daarbij steeds over mijn grenzen ging. Ik kan nu beter voor mijzelf opkomen, weet waar ik om moet denken en tijdig rust nemen, zonder steeds door te willen blijven gaan”.

Martin Jager, medewerker woningcorporatie

“Nadat ik er achter kwam dat mijn burn-out klachten aan autisme gerelateerd waren en ik de diagnose kreeg, wilde ik graag hulp. Ik kwam bij het Autisme Centrum uit en daar was ik heel blij mee. De burn-out training heeft mij veel inzichten gegeven hoe ik normaal gesproken mijn dingen doe. Ik ben ook perfectionistisch en daar kwamen veel problemen uit voort. Ik heb daar nu veel meer grip op en weet wanneer ik moet stoppen. Ik luister nu veel beter naar mijzelf”.

Hanneke Groothof, leerkracht

“Ik heb recent de diagnose autisme gekregen nadat ik met burn-out klachten was uitgevallen. Via mijn werkgever heb ik de burn-out training bij autisme gevolgd. Ik was altijd anderen aan het pleasen en luisterde niet naar mijn eigen behoeftes. Ik begrijp nu veel beter hoe ik mijn eigen grenzen moet bewaken en dat ik niet overal ja op hoef te zeggen. Ik heb veel eyeopeners ontvangen door alle opdrachten die ik heb gemaakt. Blij dat ik deze training heb gevolgd”.

Bart de Vries, verpleegkundige

Ik wilde voor mijn re-integratie na uitgevallen te zijn, graag een gespecialiseerd bureau die kennis en ervaring had met het re-integreren van vrouwen met hoogfunctionerend autisme. Ik wilde mij begrepen en gehoord voelen. Ik heb goede begeleiding ervaren bij het Autisme Centrum. Ik heb uiteindelijk een andere baan gevonden, waarbij ik veel minder druk en hectiek voel. Ik kan mijn toekomst nu weer positief tegemoet zien en zal de tips en adviezen blijven toepassen Corrie!”.

Marianne Bult, tandartsassistente

“Nadat ik al meer dan een jaar met een autistische burn-out thuis zat, wilde ik langzaam maar zeker toch weer aan het werk. Mijn huidige baan als commercieel medewerker paste mij niet meer. In goed overleg uiteindelijk afscheid genomen van mijn werkgever. Ondertussen druk aan het solliciteren en ik vond het erg fijn dat ik overal hulp en begeleiding bij kreeg. Ik heb bewust een soort van carrièreswitch gemaakt in werk dat veel beter bij mij en mijn talenten past”.

Janko Zuidema, administratief-juridisch medewerker

“Het re-integratietraject heb ik als leerzaam en nuttig ervaren, omdat er een tal van onderwerpen voorbij kwamen waar aan gewerkt kon worden. Er werd goed naar mij geluisterd en aan mijn behoeften voldaan. Daarbij was er voldoende ruimte voor eigen inbreng. Ik het Autisme Centrum zeker aanbevelen, omdat ik het als zeer leerzaam en plezierig heb ervaren binnen een ongedwongen sfeer”.

Gertjan Spijk, logistiek medewerker

“Voor één van onze medewerkers met autisme zochten wij een gespecialiseerd re-integratiebureau die hem goed kon begeleiden. Een bureau met kennis van zaken, zodat de medewerker zich hierdoor gesteund voelde. We hebben gelijk een goed contact met Corrie Heslinga opgebouwd en dit voelde voor ons gelijk heel vertrouwd. Onze medewerker was bij het Autisme Centrum in goede handen. Door de inzet van dit centrum heeft onze medewerker binnen 6 maanden weer een andere werkomgeving gevonden. Wij zijn hier erg content over”.

Lies Boersma, H&M medewerker groothandel

“Van mijn werkgever mocht ik zelf een re-integratiebureau uitzoeken met kennis en ervaring met autisme. Die had ik gauw gevonden bij het Autisme Centrum Groningen. Ik vind het belangrijk dat iemand mij begrijpt en dat ik niet telkens alles hoef uit te leggen. Ik ben erg goed begeleid en kijk er met een tevreden gevoel op terug”. Nogmaals dank voor je goede begeleiding Corrie”.

Wouter Kolstein, financieel medewerker

“Omdat wij het belangrijk vonden dat onze medewerker de juiste begeleiding kreeg bij haar re-integratie en autisme klachten, hebben wij het Autisme Centrum Groningen ingeschakeld. Om een medewerker met autisme goed te begeleiden, is daar zeker de juiste kennis en ervaring met autisme voor nodig. We hebben het contact als zeer prettig ervaren. Duidelijk, transparant en onze medewerker heeft weer ergens anders een nieuwe baan waar zij ook veel beter past”.

Martin Hollewijk, leidinggevende transportbedrijf

“Een medewerker met autisme die al een paar keer was uitgevallen, kon na een re-integratietraject eerste spoor toch niet terugkeren naar zijn functie. Omdat wij deze medewerker graag de mogelijkheid gaven om buiten onze organisatie een nieuwe baan te vinden, hebben wij gezocht naar een gespecialiseerd re-integratiebureau die ook kennis en ervaring heeft met autisme. Het Autisme Centrum heeft een maatwerk re-integratietraject voor onze medewerker in gezet. Binnen 8 maanden heeft dit bureau de medewerker naar een betere werkomgeving begeleid.
Wij zijn blij dat dit zo goed gelopen is en kunnen het Autisme Centrum dus zeker aanbevelen”.

Minke Nijdam, Klantcontactcenter
“Omdat mijn vorig re-integratiebureau geen kennis en ervaring met autisme had, ben ik bewust op zoek gegaan naar een gespecialiseerd bureau. De intake was gelijk al goed en ik ben heel blij dat het zo goed is verlopen en dat er ook goed naar mij werd geluisterd. Er was veel begrip en ook is er aandacht besteed aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Dankzij het Autisme Centrum heb ik nu een leuke parttime baan in een werkomgeving die veel beter bij mij past”.
Martine Bloemhof, administratief medewerker

“Omdat wij onze medewerker graag efficiënt wilden begeleiden naar een maatwerk re-integratie bij zijn autisme, zijn wij op zoek gegaan naar een re-integratiebureau met kennis en ervaring met autisme. Zo kwamen wij bij het Autisme Centrum uit. De begeleiding en communicatie hebben wij als zeer prettig ervaren. Naar ons gevoel heeft onze medewerker hier heel veel aan gehad en zijn wij met tevredenheid uit elkaar gegaan”.

, HR adviseur Bouwbedrijf gemeente Drachten

“Omdat ik graag een loopbaancoach wilde met kennis en ervaring met autisme, kwam ik bij het Autisme Centrum uit. Gelukkig hoefde ik niet veel uit te leggen en werd ik heel goed begrepen. Dat vond ik denk ik nog het belangrijkste dat ik gehoord werd en niet een bepaalde richting op werd geduwd. Samen hebben we diverse loopbaantesten doorgelopen en met mijn persoonlijk carrièreprofiel hebben we de juiste richting gekozen voor mijn verder loopbaan. Ik heb mij aangemeld voor een werk-leertraject en heb nu voor de ICT gekozen. Daar zagen wij samen de beste kansen voor mij”. Ik kijk er met een tevreden gevoel op terug”.

Janiek Smit, aankomend ICT medewerker

“Omdat ik vastliep in mijn werk en wat anders wilde, heb ik contact gezocht met de loopbaancoach bij het Autisme Centrum. Het bleek dat mijn werkomgeving eigenlijk helemaal niet bij mij paste en dat mijn klachten daar ook mee te maken hadden. Ik heb door de loopbaancoaching en sollicitatietraining nu een nieuwe baan gevonden en zit veel beter op mijn plek”.

Corranne Haasman

“Onze zoon had na zijn studie veel moeite om te gaan solliciteren en een baan te vinden. We hebben contact gezocht met een loopbaancoach met kennis van autisme. Door de loopbaantesten wist onze zoon beter waar hij goed in was en hoe hij deze vaardigheden het beste kon inzetten. Ook zijn beperkingen en behoeften kwamen goed naar voren. Hier konden wij allemaal dan ook beter rekening mee houden. Fulltime werken zou te veel voor hem zijn, dus daarom heeft de loopbaancoach ingezet op maximaal 28 uur werken. Dat is gelukt en onze zoon heeft nu in Groningen een passende baan binnen een logistiek centrum”.

Dhr. Veenman te Kropswolde

“Ik had vragen over bepaalde struikelblokken en mijn beperkingen. Door een autisme test kreeg ik meer zekerheid over hoogfunctionerend autisme. Daarna heb ik nog een aantal sessies gehad om handvaten te krijgen voor mijn probleemgebieden. Dit heeft mij zeker geholpen”.

Denise Bolding, grafisch vormgever