Assertiviteitstraining, cursus zelfvertrouwen en persoonlijke effectiviteit

“De assertiviteitstraining bij autisme heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven in de manier hoe ik tegen mensen aankijk en hoe ik daar op reageer. Ook ging ik altijd over mijn grenzen heen en daar kan ik nu veel beter mee omgaan. Ook begrijp ik nu beter waarom ik zo perfectionistisch ben en waarom ik altijd maar doorga. Dat heb ik nu ook beter onder controle”

Robert Bijlman, inkoper

“Ik heb de cursus zelfvertrouwen gevolgd, omdat mijn zelfvertrouwen door mijn voorgaande werkervaringen erg laag was. Corrie heeft mij laten inzien dat ik zeker wat waard ben en langzamerhand is mijn zelfvertrouwen weer gegroeid, heb ik een andere werkomgeving gevonden en zit ik nu veel beter in mijn vel. Ik laat niet zo snel meer over mij heen lopen en weet nu wat ik moet zeggen als ik iets niet prettig vind”

Hannie Wezemaker, secretarieel medewerker

“De assertiviteitstraining heeft mij een boel stof tot nadenken geleverd. Ik veel gehad aan de onderdelen: ‘effectieve gesprekstechnieken, grenzen stellen en leren nee zeggen, perfectionisme en hoge prestatiedrang’. Ik heb mijzelf beter leren kennen door de herkenningspunten uit de training. Ik zou deze training zeker willen aanbevelen want ik heb er veel van geleerd”.

Gert-Jan Kruizinga, ICT medewerker

“Omdat ik nogal perfectionistisch ben, heeft Corrie dit onderdeel aan de assertiviteitstraining toegevoegd. Juist dit trainingsonderdeel heeft mij veel inzichten gegeven waarom ik de lat voor mijzelf altijd zo hoog leg, waarom ik geen fouten wil maken en zo’n scherpe hyperfocus heb. Ik kan nu beter mijn grenzen aangeven en weet wanneer ik nee moet zeggen tegen dingen die ik eigenlijk niet wil. Het is een leerproces waar ik veel aan heb gehad”.

Marianne Visser, overheidsmedewerker
“De training heb ik als positief ervaren, waarbij mijn besef is gegroeid dat gedragsverandering een langdurig proces is. Ik begrijp nu beter hoe ik in elkaar zit en tegen welke beperkingen ik aanloop op het gebied van assertiviteit vanwege mijn autisme. De training heeft de nodige diepgang en door de praktijkopdrachten wordt je ook gedwongen om ermee aan de slag te gaan. Voor mij waren de onderdelen: “grenzen aangeven, leren nee zeggen, perfectionisme en de valkuilentest” goede eye openers.
Kees Hobman, medewerker belastingdienst
“De cursus weerbaarheid bij autisme heeft mij echt heel veel inzichten gegeven hoe ik functioneer en wanneer het autisme bij in de weg zit bij het uitvoeren van mijn taken. Ik durf en kan nu beter mijn grenzen aangeven en laat niet meer zo snel over mij heen lopen. Ik weet nu dat ik niet overal ja op hoef te zeggen en durf ook beter voor mijn mening op te komen”.
Alisa Viscker, financieel medewerker
“Ik ben heel blij dat ik de cursus zelfvertrouwen bij autisme heb gevolgd. Ik heb hier heel veel van geleerd en kan de adviezen, tips en tools nu goed op mijzelf toepassen. Ik besef dat ik autisme heb, maar ik sta nu wel sterker in mijn schoenen. Ik mag er zijn en het is goed zoals ik ben”.
Dauwina Schilderman, aankomend schoonheidsspecialiste
Re-integratietrajecten

“Het re-integratietraject heb ik als leerzaam en nuttig ervaren, omdat er een tal van onderwerpen voorbij kwamen waar aan gewerkt kon worden. Er werd goed naar mij geluisterd en aan mijn behoeften voldaan. Daarbij was er voldoende ruimte voor eigen inbreng. Ik het Autisme Centrum zeker aanbevelen, omdat ik het als zeer leerzaam en plezierig heb ervaren binnen een ongedwongen sfeer”.

Gertjan Spijk, logistiek medewerker

“Voor één van onze medewerkers met autisme zochten wij een gespecialiseerd re-integratiebureau die hem goed kon begeleiden. Een bureau met kennis van zaken, zodat de medewerker zich hierdoor gesteund voelde. We hebben gelijk een goed contact met Corrie Heslinga opgebouwd en dit voelde voor ons gelijk heel vertrouwd. Onze medewerker was bij het Autisme Centrum in goede handen. Door de inzet van dit centrum heeft onze medewerker binnen 6 maanden weer een andere werkomgeving gevonden. Wij zijn hier erg content over”.

Lies Boersma, H&M medewerker groothandel

“Van mijn werkgever mocht ik zelf een re-integratiebureau uitzoeken met kennis en ervaring met autisme. Die had ik gauw gevonden bij het Autisme Centrum Groningen. Ik vind het belangrijk dat iemand mij begrijpt en dat ik niet telkens alles hoef uit te leggen. Ik ben erg goed begeleid en kijk er met een tevreden gevoel op terug”. Nogmaals dank voor je goede begeleiding Corrie”.

Wouter Kolstein, financieel medewerker

“Omdat wij het belangrijk vonden dat onze medewerker de juiste begeleiding kreeg bij haar re-integratie en autisme klachten, hebben wij het Autisme Centrum Groningen ingeschakeld. Om een medewerker met autisme goed te begeleiden, is daar zeker de juiste kennis en ervaring met autisme voor nodig. We hebben het contact als zeer prettig ervaren. Duidelijk, transparant en onze medewerker heeft weer ergens anders een nieuwe baan waar zij ook veel beter past”.

Martin Hollewijk, leidinggevende transportbedrijf

“Een medewerker met autisme die al een paar keer was uitgevallen, kon na een re-integratietraject eerste spoor toch niet terugkeren naar zijn functie. Omdat wij deze medewerker graag de mogelijkheid gaven om buiten onze organisatie een nieuwe baan te vinden, hebben wij gezocht naar een gespecialiseerd re-integratiebureau die ook kennis en ervaring heeft met autisme. Het Autisme Centrum heeft een maatwerk re-integratietraject voor onze medewerker in gezet. Binnen 8 maanden heeft dit bureau de medewerker naar een betere werkomgeving begeleid.
Wij zijn blij dat dit zo goed gelopen is en kunnen het Autisme Centrum dus zeker aanbevelen”.

Minke Nijdam, Klantcontactcenter
“Omdat mijn vorig re-integratiebureau geen kennis en ervaring met autisme had, ben ik bewust op zoek gegaan naar een gespecialiseerd bureau. De intake was gelijk al goed en ik ben heel blij dat het zo goed is verlopen en dat er ook goed naar mij werd geluisterd. Er was veel begrip en ook is er aandacht besteed aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Dankzij het Autisme Centrum heb ik nu een leuke parttime baan in een werkomgeving die veel beter bij mij past”.
Martine Bloemhof, administratief medewerker

“Omdat wij onze medewerker graag efficiënt wilden begeleiden naar een maatwerk re-integratie bij zijn autisme, zijn wij op zoek gegaan naar een re-integratiebureau met kennis en ervaring met autisme. Zo kwamen wij bij het Autisme Centrum uit. De begeleiding en communicatie hebben wij als zeer prettig ervaren. Naar ons gevoel heeft onze medewerker hier heel veel aan gehad en zijn wij met tevredenheid uit elkaar gegaan”.

, HR adviseur Bouwbedrijf gemeente Drachten
Loopbaancoaching en autisme coaching

“Omdat ik graag een loopbaancoach wilde met kennis en ervaring met autisme, kwam ik bij het Autisme Centrum uit. Gelukkig hoefde ik niet veel uit te leggen en werd ik heel goed begrepen. Dat vond ik denk ik nog het belangrijkste dat ik gehoord werd en niet een bepaalde richting op werd geduwd. Samen hebben we diverse loopbaantesten doorgelopen en met mijn persoonlijk carrièreprofiel hebben we de juiste richting gekozen voor mijn verder loopbaan. Ik heb mij aangemeld voor een werk-leertraject en heb nu voor de ICT gekozen. Daar zagen wij samen de beste kansen voor mij”. Ik kijk er met een tevreden gevoel op terug”.

Janiek Smit, aankomend ICT medewerker

“Omdat ik vastliep in mijn werk en wat anders wilde, heb ik contact gezocht met de loopbaancoach bij het Autisme Centrum. Het bleek dat mijn werkomgeving eigenlijk helemaal niet bij mij paste en dat mijn klachten daar ook mee te maken hadden. Ik heb door de loopbaancoaching en sollicitatietraining nu een nieuwe baan gevonden en zit veel beter op mijn plek”.

Corranne Haasman

“Onze zoon had na zijn studie veel moeite om te gaan solliciteren en een baan te vinden. We hebben contact gezocht met een loopbaancoach met kennis van autisme. Door de loopbaantesten wist onze zoon beter waar hij goed in was en hoe hij deze vaardigheden het beste kon inzetten. Ook zijn beperkingen en behoeften kwamen goed naar voren. Hier konden wij allemaal dan ook beter rekening mee houden. Fulltime werken zou te veel voor hem zijn, dus daarom heeft de loopbaancoach ingezet op maximaal 28 uur werken. Dat is gelukt en onze zoon heeft nu in Groningen een passende baan binnen een logistiek centrum”.

Dhr. Veenman te Kropswolde

“Ik had vragen over bepaalde struikelblokken en mijn beperkingen. Door een autisme test kreeg ik meer zekerheid over hoogfunctionerend autisme. Daarna heb ik nog een aantal sessies gehad om handvaten te krijgen voor mijn probleemgebieden. Dit heeft mij zeker geholpen”.

Denise Bolding, grafisch vormgever