Burn-out coach autisme

BEKIJK OOK DEZE DIENSTEN OF TRAININGEN

Burn-out begeleiding
Loopbaanbegeleiding
Re-integratie bij burn-out
Assertiviteitstraining
burn out coach autisme
burn out coach autisme

Als burn-out coach bij autisme helpen en begeleiden wij mensen met autisme bij een burn-out. Op persoonlijke en begripvolle wijze zetten wij hiervoor speciale burn-out coaching, begeleiding en training in.

Burn-out coaching bij autisme is voor werknemers en particulieren met autisme die individueel en efficiënt wil herstellen van een burn-out. Jij zelf, je werkgever of een betrokken hulpinstantie kan burn-out coaching bij autisme aanvragen op onze locaties in Groningen, Winschoten, Assen of Drachten.

Burn-out coach bij autisme

Ben je op zoek naar een goede burn-out coach met kennis en ervaring in het werken met medewerkers met autisme? Iemand die je efficiënt kan helpen bij je burn-out klachten? Dan kan het Autisme Centrum Groningen je hierin de beste burn-out coaching bieden. Door onze brede dienstverlening en diverse coaching- en trainingsinstrumenten, kunnen wij je burn-out behandeling exact op maat maken. Omdat mensen met autisme relatief vaker een burn-out krijgen, is het wenselijk om dit in goede banen te leiden. Wij gaan dus goed verifiëren waar de oorzaak van je burn-out vandaan komt, welke autisme kenmerken je hiermee parten spelen en wat je daaraan kunt doen om een burn-out in de toekomst te voorkomen.

Oorzaak burn-out inventariseren

Je burn-out herstel bij autisme moet natuurlijk zo goed en zo duurzaam mogelijk verlopen. Zeker als je werkt en terug wil keren naar de arbeidsmarkt. Hetzij in een andere functie.  Samen gaan we goed inventariseren waarom je in een burn-out bent beland. Dit zegt namelijk veel over jezelf, je denken, doen en handelen.

Veel mensen met autisme die een burn-out krijgen, zijn al langere tijd over hun grenzen gegaan. Vaak is dit een combinatie van hoge werkstress, sociale problemen, eenzaamheid, relatieproblemen, pesterijen en onbegrip uit de directe omgeving. Juist omdat werknemers met autisme graag normaal willen functioneren, lopen ze veelvuldig op hun tenen om de werksituatie aan te kunnen en drukken hun ongenoegen, moeheid en stress naar de achtergrond. Dit leidt tot steeds meer stress, oververmoeidheid en op ten duur naar een burn-out en/of depressie.

Bekendste oorzaken burn-out bij autisme

Een burn-out bij autisme komt helaas veelvuldig voor. Vaak door meerdere oorzaken. Dit zijn de meest bekende oorzaken:

 • Geen grenzen kennen en hier steeds overheen gaan (op de tenen lopen)

 • Te dienstverlenend ingesteld en geen nee durven zeggen

 • Overmatige stress en terugkerende overprikkeling voor langer tijd

 • Pesterijen, onderwaardering, verkeerde functie en werkomgeving

 • Onverwerkte traumatische gebeurtenissen uit het verleden

 • Toenemende druk op je systeem en hierdoor overbelast raken

 • Perfectionistisch, dwangmatig handelen en hoge prestatiedrang

Bewustwording van je valkuilen

Afhankelijk van je klachtenbeeld, ontwikkelingspunten en valkuilen, zal de burn-out coach bij autisme je zo goed mogelijk willen helpen. Juist voor mensen met autisme is het heel belangrijk dat je een goed inzicht krijgt in je valkuilen, zwakke punten, beperkingen, angsten en innerlijke strubbelingen. De burn-out coach leert je bewust te worden wat jij bij je zelf kunt verbeteren in vaardigheden, kennis en handelen. Vaak ben je je namelijk helemaal niet bewust van dit gedrag. Als je deze ontwikkelingspunten niet inziet of hier niet aan werkt, dan is de kans groot dat je later wéér in een burn-out krijgt. Tevens kan dit in ernstiger vormen leiden tot terugkomende depressiviteit. Dat willen wij samen met jou duurzaam aan werken.

Hoe ziet burn-out coaching bij autisme er uit?

Om je burn-out herstel zo goed mogelijk te begeleiden, kunnen wij de burn-out coaching bij autisme  op de volgende 5 doelen inzetten. Dit is volledig afhankelijk van jouw problemen, burn-out  klachten, ontwikkelingspunten en behoeften:

 1. Het analyseren en evalueren van de oorzaken van je burn-out
  Het is belangrijk dat jij doorkrijgt waarom je een burn-out hebt gekregen. Daarom gaan we de oorzaken goed analyseren om de juiste antwoorden te krijgen.
 2. Coaching en training op je valkuilen, vaardigheden en leerdoelen
  Wij gaan werken aan je zelfinzicht, assertiviteit, grenzen stellen en beter omgaan met je beperkingen, zodat niet weer in je valkuilen stapt maar er overheen.
 3. Relatieproblemen, privé omstandigheden of psychische problemen
  Onderzoeken in hoeverre problemen in de relatie, privé of familiesfeer mede hebben geleid tot een burn-out en wat je hieraan zelf kunt en zou moeten veranderen.
 4. Leefpatroon, voeding en gezondheid
  Goede voeding, genoeg rust, ontspanning en beweging leiden mede tot een evenwichtig burn-out herstel. Dit nemen wij ook mee in ons programma.
 5. Loopbaanoriëntatie en eventueel re-integratie naar ander werk
  Onderzoek naar je werkomstandigheden, werkbevrediging, re-integratie-mogelijkheden, loopbaanontwikkeling of ander soort werk

Afhankelijk van je behoeften, wensen en de ernst van je burn-out klachten, gaan we in overleg met jou bepalen welke onderdelen en leerdoelen jij nodig hebt voor je burn-out herstel. Hier gaan we dan de focus opleggen. Op deze manier is onze burn-out coaching bij autisme effectief en duurzaam.

Meer weten over onze burn-out coach?   

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de inzet van onze burn-out coach? Vul dan online je gegevens in of bel ons op 050-2043569. Wij staan je graag te woord.

  “De burn-out coach bij autisme is efficiënt en duurzaam”