Burn-out coach autisme

burn out coach autisme
Burn-out coach Groningen, Friesland en Drenthe

Als burn-out coach bij autisme, helpen en begeleiden wij mensen met autisme bij een burn-out. Op persoonlijke en begripvolle wijze zetten wij hiervoor speciale burn-out coaching, begeleiding en burn-out training in. Zowel voor burn-out herstel als bij preventie voor de toekomst.

Burn-out coaching bij autisme is voor werknemers en particulieren met autisme die individueel en efficiënt wil herstellen van een burn-out. Jij zelf, je werkgever of een betrokken hulpinstantie kan burn-out coaching bij autisme aanvragen op onze locaties in Groningen, Assen, Drachten of online.

Burn-out coach bij autisme

Ben je op zoek naar een goede burn-out coach met kennis en ervaring in het werken met medewerkers met autisme? Iemand die je efficiënt kan helpen bij je burn-out klachten? Dan kan het Autisme Centrum Groningen je hierin de beste burn-out coaching bieden. Met diverse coaching- en trainingsinstrumenten, kunnen wij je burn-out behandeling exact op maat maken. Omdat mensen met autisme relatief vaker een burn-out krijgen, is het wenselijk om dit in goede banen te leiden. Wij gaan dus goed kijken naar je burn-out symptomen. Welke autisme kenmerken spelen jou parten? Wat kan je er zelf aan doen om burn-out klachten in de toekomst te minimaliseren?

Oorzaak burn-out inventariseren

Je burn-out herstel bij autisme moet natuurlijk zo goed en zo duurzaam mogelijk verlopen. Zeker als je werkt en terug wil keren naar de arbeidsmarkt. Hetzij in een andere functie als dat beter voor je is. Samen gaan we goed inventariseren waarom je in een autistische burn-out bent beland. Dit zegt namelijk veel over jezelf, je denken, doen en handelen.

Veel mensen met autisme die een burn-out krijgen, zijn al langere tijd over hun grenzen gegaan. Vaak is dit een combinatie van hoge werkstress, sociale problemen, eenzaamheid, relatieproblemen en onbegrip uit de directe omgeving. Juist omdat werknemers met autisme graag normaal willen functioneren, lopen ze veelvuldig op hun tenen om de werksituatie aan te kunnen. Ze vertonen veel aanpassingsgedrag en drukken hun ongenoegen, moeheid en stress naar de achtergrond. Dit leidt tot steeds meer stress, overprikkeling, oververmoeidheid, communicatieproblemen, angststoornissen en op ten duur naar een burn-out of zelfs een depressie.

Bekendste oorzaken burn-out bij autisme

Een burn-out bij autisme komt helaas regelmatig voor. Dit zijn de meest bekende oorzaken:

 • Geen grenzen kennen en hier steeds overheen gaan (op de tenen lopen)

 • Te dienstverlenend ingesteld en geen nee durven zeggen

 • Overmatige stress en terugkerende overprikkeling voor langer tijd

 • Pesterijen, onderwaardering, verkeerde functie en werkomgeving

 • Onverwerkte traumatische gebeurtenissen uit het verleden

 • Toenemende druk op je systeem en hierdoor overbelast raken

 • Perfectionistisch, dwangmatig handelen en hoge prestatiedrang

Bewustwording van je valkuilen

Afhankelijk van je klachtenbeeld, ontwikkelingspunten en valkuilen, zal de burn-out coach bij autisme je zo goed mogelijk willen helpen. Juist voor mensen met autisme is het heel belangrijk dat je een goed inzicht krijgt in je valkuilen, struikelblokken, beperkingen of bij faalangst en perfectionisme. De burn-out coach leert je bewust te worden wat je zelf kunt verbeteren in vaardigheden, kennis en handelen. Vaak ben je je namelijk helemaal niet bewust van dit gedrag. Als je deze ontwikkelingspunten niet inziet of hier niet aan werkt, loop je grote risico op terugkerende burn-out klachten. Daar willen wij samen met jou duurzaam aan werken.

Hoe ziet burn-out coaching bij autisme er uit?

Om je burn-out herstel zo goed mogelijk te begeleiden, kunnen wij de burn-out coaching bij autisme  op de volgende 5 doelen inzetten. Dit is volledig afhankelijk van jouw problemen, burn-out klachten, ontwikkelingspunten en behoeften:

 1. Het analyseren en evalueren van de oorzaken van je burn-out
  Het is belangrijk dat jij doorkrijgt waarom je een burn-out hebt gekregen. Daarom gaan we de oorzaken goed analyseren om de juiste antwoorden te krijgen.
 2. Coaching en training op je valkuilen, vaardigheden en leerdoelen
  Wij gaan werken aan je zelfinzicht, assertiviteit, grenzen stellen en je beter leren omgaan met je beperkingen. Weten hoe jij je valkuilen kunt omzeilen en tijdig voelen aankomen.
 3. Relatieproblemen, privé omstandigheden of psychische problemen
  Onderzoeken in hoeverre problemen in de relatie, privé of familiesfeer mede hebben geleid tot een burn-out en wat je hieraan zou kunnen veranderen.
 4. Leefpatroon, voeding en gezondheid
  Goede voeding, genoeg rust, ontspanning en beweging leiden tot een evenwichtig burn-out herstel. Dit nemen wij ook mee in ons programma.
 5. Loopbaanoriëntatie en eventueel re-integratie naar ander werk
  Onderzoek naar je werkomstandigheden, werkbevrediging, re-integratiemogelijkheden, loopbaanontwikkeling of ander soort werk.

Afhankelijk van je behoeften, wensen en de ernst van je burn-out klachten, gaan we in overleg met jou bepalen wat wij gaan inzetten voor je burn-out herstel. Dit kan bijvoorbeeld maatwerk training bij burn-out zijn. Op deze manier is onze burn-out coaching bij autisme effectief en duurzaam.

Meer weten over een burn-out coach bij autisme?   

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over onze burn-out coaching? Vul dan online je gegevens in of stuur ons een email. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

  “burn-out coaching bij autisme is efficiënt en duurzaam”