Heb je autisme en recent een burn-out gehad of ben je hiervan nog herstellende? Lees meer over autisme begeleiding na burn-out.

Burn-out bij autisme komt veel voor

Het gebeurt regelmatig dat iemand met autisme tegen een burn-out of depressie aanloopt, er middenin zit of er net uit komt. Dit kan voorkomen voor bij iemand met klassiek autisme, maar ook steeds vaker bij iemand met hoogfunctionerend autisme. Vooral mensen met autisme die altijd maar doorgaan, vragen het uiterste van zichzelf en lopen zichzelf voorbij. Met name om zo ‘normaal’ mogelijk over te komen of om maar zo goed mogelijk aan alle eisen te voldoen.

Burn-out bij autisme herkennen

Er zijn meerdere aspecten waarbij je een ‘dreigende’ burn-out kunt herkennen. Welke signalen kun je hierbij ervaren?

  • Je voelt de spanning bij je zelf steeds meer toenemen

  • Vermoeidheid neemt steeds meer toe

  • Je kunt steeds minder verdragen en raakt sneller uit je doen

  • Bij het minste of geringste loopt je hoofd over

  • Je omgeving ziet je steeds meer afglijden en je bent niet meer scherp

  • Hardnekkig vasthouden aan controlegedrag om overzicht te houden

  • Je energieniveau neemt steeds meer af

  • Je ziet niet meer hoe het verder moet, je kunt of wilt vaak niet meer

Autisme begeleiding na burn-out

Als je het gevoel hebt dat je op een burn-out af streeft, dan is het verstandig om tijdig hulp in te schakelen. Maak een afspraak met je huisarts en zoek professionele hulp. Zit je onverhoopt met een burn-out thuis of ben je herstellende van een burn-out? Bij het Autisme Centrum kan je begeleiding bij burn-out aanvragen. Wij hebben inmiddels al veel mensen met autisme bij een autistische burn-out geholpen.

Wat houdt autisme begeleiding bij burn-out in?

Indien je bij autisme begeleiding bij burn-out wilt aanvragen, plannen wij eerst een telefonisch intakegesprek in. Hierbij kun je vertellen wat er toe heeft geleid waarom je in een burn-out terecht bent gekomen. Samen gaan we naar oplossingen zoeken om je herstel te bespoedigen. Samen gaan we kijken wat je wilt, wat je nodig hebt en wat je ontwikkelingspunten en leerdoelen zijn. Met name tot je werk, eventuele werkproblemen en toekomstperspectieven. Wat kan je nog wel? Moet je ook een andere baan zoeken die minder belastend voor je is en wat heb je hierbij nodig? Allemaal vragen die we samen door kunnen nemen en hierop een plan van aanpak maken.

Lees ook ons blog over beter omgaan met autisme op je werk. 

Sneller herstellen van je klachten met burn-out training 

Omdat wij veel cliënten krijgen met burn-out klachten of die steeds met terugkerende burn-out klachten te maken hebben, hebben wij hiervoor een burn-out training bij autisme opgezet. In deze maatwerk training gaan we alle facetten doorlopen die hebben bijgedragen aan je burn-out. Vaak loop je steeds weer tegen dezelfde valkuilen aan en veranderen deze niet. Om destructieve patronen en chronische vermoeidheid te beperken, is het echt raadzaam om meer inzicht te krijgen in je eigen denkpatronen en (werk)omstandigheden. Hoe ga je met dingen om en in hoeverre heeft dit een positieve of juist negatieve invloed op je functioneren? Autisme begeleiding bij burn-out wordt vaak in een maatwerk training gegeven.

Meer weten of hulp nodig?

Wil je meer weten over autisme begeleiding bij burn-out, onze burn-out training of wat wij hierin voor jou of je werknemer kunnen betekenen? Ga dan naar ons contactformulier, vul je gegevens in en dan nemen wij contact met je op voor een telefonische intakegesprek.

“Maatwerk begeleiding en training bij autistische burn-out klachten”