Heb je autisme en recent een burn-out gehad of ben je hiervan nog herstellende? Lees meer over autisme begeleiding na burn-out.

Burn-out en depressie bij autisme komt veel voor

Het gebeurt regelmatig dat iemand met autisme tegen een burn-out of depressie aanloopt, er middenin zit of er net uit komt. Dit kan voorkomen voor bij iemand met normaal functionerend autisme, maar ook steeds vaker bij iemand met hoogfunctionerend autisme. Vooral mensen met autisme die geen maat weten te houden, vragen het uiterste van zichzelf en lopen zichzelf soms voorbij. Met name om zo ‘normaal’ mogelijk over te komen of om maar zo goed mogelijk aan alle eisen te voldoen.

Burn-out bij autisme herkennen

Er zijn meerdere aspecten waarbij je een in ‘dreigende’ burn-out kunt raken. Welke signalen kun je hierbij ervaren?

  • Je voelt de spanning bij je zelf steeds meer toenemen

  • Je voelt je steeds sneller moet van alles

  • Je kunt steeds minder verdragen en raakt sneller uit je doen

  • Je hoofd loopt bij het minste of geringste over

  • Je omgeving ziet je steeds meer afglijden en je bent niet meer scherp

  • Je moet steeds op je toppen van je kunnen functioneren, maar het begint je te verstikken

  • Je energieniveau neemt drastisch af

  • Je ziet niet meer hoe het verder moet, je kunt of wilt vaak niet meer

Autisme begeleiding na burn-out

Als je merkt, mede versterkt door je autisme, dat je op een burn-out af streeft, dan is het verstandig om tijdig hulp in te schakelen. Maak een afspraak met je huisarts en zoek professionele hulp. Zit je onverhoopt met een burn-out ziek thuis of ben je herstellende van een burn-out, dan kun je bij ons Autisme Centrum autisme begeleiding bij burn-out aanvragen. Wij hebben inmiddels al meerdere mensen met autisme geholpen, die een burn-out hebben gehad of nog in de nasleep daarvan zitten.

Wat houdt autisme begeleiding bij burn-out in?

Indien je bij ons een aanvraagt hebt gedaan, spreken wij met je af voor een eerste kennismaking. Hierbij kun je vertellen wat er toe heeft geleid waarom je in een burn-out terecht bent gekomen. Samen gaan we dit evalueren en proberen oplossingen aan te dragen om je herstel te bespoedigen. Daarbij gaan we kijken wat je wilt, met betrekking tot je werk en toekomstperspectieven. Wat kan je nog wel? Moet je ook een andere baan zoeken die minder belastend voor je is en wat heb je hierbij nodig? Allemaal vragen die we samen door kunnen nemen en hierop een plan van aanpak maken.

Wil je een andere baan zoeken? Dan kan de autisme coach ook loopbaanbegeleiding bij autisme inzetten.

Heb je een burn-out of depressie gehad?

Heb jij een burn-out of depressie gehad of zelfs meerdere depressies achter de rug? Wat heb je nodig of waar wil je naar toe? Heb je vragen of wil je graag weten wat wij voor jou kunnen betekenen, vul dan je gegevens in op het contactformulier en dan nemen wij contact met je op. Natuurlijk kun je ons ook bellen of een e-mail sturen.

“Leer van je valkuilen bij een depressie of burn-out als je autisme hebt”