Ben je op zoek naar een loopbaancoach bij autisme? Onze loopbaancoach heeft veel kennis en ervaring in het coachen en begeleiden van mensen met autisme.

Loopbaancoach bij autisme

Ben je aan het solliciteren, maar lukt het je niet om een passende baan te vinden? Ben jij je aan het heroriënteren op de arbeidsmarkt, maar je autisme maakt het lastiger om de baan naar je wensen te vinden of te behouden? Binnen ons Autisme Centrum in Groningen coachen en begeleiden wij mannen en vrouwen met autisme bij hun loopbaan. Bij diverse loopbaanvraagstukken en problemen waar je tegenaan loopt, kunnen wij je helpen en ondersteunen. Ook als je werkloos bent (geworden) en de juiste loopbaancoach met kennis van autisme zoekt, die begrijpt waarom je steeds voor korte periodes een baan hebt, of waarom je arbeidscontract wéér niet verlengd wordt…
Als ervaren loopbaancoach bij autisme, richten wij ons voornamelijk op de regio’s Groningen, Friesland en Drenthe. Wij hebben spreeklocaties in Groningen, Assen, Drachten en Winschoten.

Loopbaancoaching bij autisme is persoonlijk maatwerk

Niet elke persoon met autisme, PDD NOS of Asperger is hetzelfde. De loopbaancoach bij autisme bespreekt in overleg met jou waar jouw behoefte aan loopbaancoaching ligt. Bij de één zal dat bij het maken van loopbaankeuzes zijn, terwijl een ander persoon grote moeite heeft met het voeren van sollicitatiegesprekken. Bij ons is elk loopbaancoaching traject bij autisme puur op jouw behoefte afgestemd. Door onze brede kennis en ervaring op het gebied van autisme, hebben wij de expertise in huis om je gericht verder te helpen. Zeker als je een (andere) baan zoekt en veel moeite hebt om een baan te vinden of niet weet hoe je dit moet aanpakken.

Voordelen loopbaancoaching bij autisme

Wat zijn je voordelen van loopbaancoaching bij autisme?

  • Groot gevoel van begrip voor jou als persoon

  • Zeer persoonlijke maatwerk coaching

  • Rustige setting in een prikkelarme omgeving

  • Vaak een combinatie van coaching en training

  • Direct kunnen beginnen op de voor jou dichtstbijzijnde locatie

  • Beter weten welke banen en werkomgeving voor jou het beste zijn

Moet ik de loopbaancoaching zelf betalen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om de loopbaancoaching voor mensen met autisme vergoed te krijgen. Ben je nog in loondienst, kan je je werkgever vragen om jouw loopbaancoaching te vergoeden, zodat je mogelijk je baan kunt behouden. Ook kan de gemeente in bepaalde gevallen jouw coaching traject vergoeden in de vorm van Zorg in Natura of via een PGB. Zeker als je kunt aantonen dat jij een grotere afstand tot de arbeidsmarkt hebt. Bij mensen met autisme is dit vaak het geval. In andere gevallen zou je een beroep kunnen doen op het UWV als je daar een WW uitkering ontvangt. Wij bespreken graag de mogelijkheden, zodat je de kosten voor loopbaancoaching vergoed kan krijgen. Indien je geen aanspraak kunt maken op vergoeding, kun je de kosten in gedeelten betalen, zodat dit voor de meeste mensen goed te doen en overzichtelijk is.

Hoe ziet een loopbaantraject voor autisme er uit?

Nadat je aanvraag voor loopbaancoaching bij ons is binnen gekomen, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Dit doen wij door een eerste telefonische inventarisatie van je hulpvraag.

Afhankelijk van je hulpbehoefte zullen wij aangeven hoe dit loopbaantraject er uit komt te zien. De loopbaancoach zal een voorstel maken en mailt dit naar jou toe. Na jouw akkoord plannen we de eerste afspraak in en gaat het loopbaantraject van start. De locatie van de gesprekken is mede afhankelijk van je woonplaats, vervoer en mogelijkheden.
Afhankelijk van je woonplaats, maken wij een afspraak met je in Groningen, Drachten, Assen of Winschoten.

Nog meer om te lezen:

Loopbaancoach bij autisme aanvragen?

Wil je graag in contact komen met onze loopbaancoach bij autisme? Ga dan direct naar ons contactformulier of bel of mails ons. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

“De loopbaancoach staat voor je klaar bij al je loopbaanvragen”