Zoek je autisme begeleiding bij je loopbaanontwikkeling, een nieuwe baan vinden of bij het solliciteren?

Autisme begeleiding bij je loopbaan nodig?

Het Autisme Centrum Groningen geeft autisme begeleiding voor middelbaar en hoog opgeleide mensen met autisme in regio Groningen, Friesland en Drenthe. Vooral hoger opgeleide werknemers met autisme vallen vaak tussen wal en schip. Op het werk ervaren ze regelmatig communicatieproblemen, voelen ze zich niet gehoord en moeten na een tijdje weer uitkijken naar een andere baan. Zee frustrerend en stressvol, terwijl je eigenlijk vindt dat je een goede werknemer bent die zeker meerwaarde aan het bedrijf te bieden hebt. Gelukkig hoef je hier niet alleen in de staan en kunnen wij je autisme begeleiding bij je loopbaanontwikkeling geven.

Heb je een (eerdere) diagnose Asperger, PDD NOS of ASS?

Heb je een paar jaar geleden of juist recent een diagnose Autisme Spectrum Stoornis (ASS) gekregen, of is er al een tijd geleden Asperger of PDD NOS bij je vastgesteld of vermoed je dat je autisme hebt? Dan zal je ongetwijfeld wel tegen bepaalde problemen zijn opgelopen in je werk. Je baas of leidinggevende waardeert je inbreng niet volledig. Ze vinden je verbetermentaliteit maar niks en ze lijken maar niet te willen begrijpen dat jij met je analytische en scherpe waarneming bepaalde zaken juist heel goed ziet.

Juist waar het beter en efficiënter kan. Komt je dit bekend voor? Het moet dan ook best frustrerend voor je zijn om hier steeds weer mee te maken te krijgen. Autisme begeleiding bij je loopbaanontwikkeling kan je helpen om de juiste stappen te maken in je loopbaan.

Autisme begeleiding volwassenen

Autisme begeleiding voor volwassenen is voor mensen met autisme die bijvoorbeeld te maken hebben met problemen op het werk. Daarnaast ook bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden en communicatieproblemen te verminderen. Daarbij is het belangrijk om bepaalde autisme gerelateerde eigenschappen te herkennen. Soms kun je wel een volwaardige sparringpartner gebruiken die als autisme coach je handvaten en tools kan geven om beter met je autisme om te gaan. Met name binnen je werkomgeving of bij stressklachten, burn-out of depressie.

Werken met autisme

Werken met autisme is zeker goed mogelijk. Soms met enige autisme begeleiding waar dat nodig en wenselijk is. Vanzelfsprekend wordt de begeleiding volledig afgestemd op je persoonlijke behoefte. Of je nu een sparringpartner met veel kennis van autisme zoekt of een loopbaancoach, wij zetten ons graag voor je in om weer in balans te komen met je zelf, meer bevrediging uit je werk te halen of juist uit te kijken naar een andere baan.

Lees ook meer over loopbaanbegeleiding bij autisme.

Nieuwe en beter passende baan vinden

Heb je een baan of zoek je een beter passende baan? Wij zijn gespecialiseerd in autisme begeleiding bij het vinden van een nieuwe baan. Zeker als je in een werkomgeving zit die eigenlijk helemaal niet bij je past of waar je steeds tegen dingen aanloopt waar je niet of slecht mee om kunt gaan. Helaas werken veel mensen met autisme onder hun niveau, omdat de werkomgeving niet inziet wat hun unieke vaardigheden en talenten zijn. Het Autisme Centrum maakt zich sterk om mensen met autisme in de best passende baan te begeleiden.

Lees meer over banen voor mensen met autisme.

“Autisme begeleiding bij je loopbaanontwikkeling brengt je naar de volgende stap”