Twijfel je of je wel of niet je autisme diagnose aan je werkgever of aan anderen wilt vertellen?

Autisme diagnose gekregen?

Heb je onlangs of al eerder een autisme diagnose gekregen, maar je weet niet of twijfelt of je dit nu wel of niet wilt vertellen? Vanuit het Autisme Centrum krijgen we vaker de vraag wat hierin wijsheid is. Vooral bij het aangaan van een nieuwe baan of andere werkgever. Het hangt heel erg af van je positie, verantwoordelijkheden, taken en of jij je er wel of niet ‘veilig’ bij voelt. Als je sterkt twijfelt hoe je moet vertellen dat je autisme hebt, dan ben je waarschijnlijk bang voor de mogelijke gevolgen en dat is op zich logisch.

Waarom je autisme diagnose wel vertellen?

De voordelen om wel aan te geven dat je autisme hebt, hangen onder meer van je persoonlijke situatie af. Er zijn zeker argumenten om over na te denken:

  • Je kan je kennis over autisme delen met je omgeving of collega’s, zodat ze meer rekening met je kunnen houden en het beter leren begrijpen.
  • Je kan duidelijker aangeven hoe je in elkaar zit en wat je nodig hebt in je werkomgeving om zo goed mogelijk te kunnen werken.
  • Door te vertellen dat je autisme hebt, kunnen eventuele verwachtingen bijgesteld worden.
  • Je kunt met name de voordelen benoemen die je autistisch brein met zich meebrengt. (Oog voor details, punctueel, loyaliteit, niet stoppen voordat je klaar bent etc.)
  • Er kunnen, indien nodig, dingen geregeld of gearrangeerd worden (rustige werkplek, geluidsarme omgeving bijv.) zodat je minder last van prikkels hebt.

Autisme diagnose en tegen argumenten

Er kunnen in jouw geval ook argumenten zijn waarom je het liever niet deelt. Bij voorbeeld op je werk. Vaak er sprake is van de volgende zaken:

  • Als je een (hoge) leidinggevende functie hebt en je bang bent dat je daardoor anders behandelt zult worden.
  • Als je geen moed hebt om het te vertellen, omdat je vreest dat je hierom gedegradeerd wordt of niet voor ‘vol’ aan gezien.
  • De angst om je baan mogelijk te verliezen
  • Het niet willen vertellen tijdens een sollicitatiegesprek uit vrees dat je wordt achtergesteld tijdens het sollicitatieproces of hierom niet de baan krijgt.

Durf te bespreken wat je nodig hebt op je werk en privé

Als persoon met autisme of zelfs hoogfunctionerend autisme, heb je te maken met verschillende uitdagingen op je werk en privé. In je werkomgeving met de hoeveelheid prikkels, de intense beleving van sociale aspecten en de verwachtingen van anderen. De uitdaging is de vraag waar je invloed op kunt uitoefenen en waar niet. Durf bespreekbaar te maken wat je nodig hebt. Een goede sfeer om je heen is belangrijk, net als het verkrijgen van positieve feedback en begrip voor jou als persoon. Daarnaast floreer je beter als je de mogelijkheid hebt om je werk flexibel in te richten, zodat het bij je past.

Lees meer informatie en tips in ons blog beter met autisme omgaan op je werk.

Hoogfunctionerend autisme en hoge verwachtingen

Veel mensen met hoogfunctionerend autisme die op HBO niveau functioneren, of een leidinggevende positie hebben, proberen continue aan de verwachtingen te voldoen. Ze zijn vaak sterk probleemoplossend, hebben goede ideeën, zijn gedetailleerd, analyserend en werken hard door. In deze doelgroep wordt een autisme diagnose het vaakst verzwegen. Je wilt natuurlijk niet dat je positie in gevaar komt. Echter loopt deze doelgroep medewerkers met autisme in de praktijk beduidend meer risico op een autistische burn-out. Met name omdat ze continue willen voldoen aan de (hoge) verwachtingen van anderen, want daar zijn ze toch slim en goed voor? Tegelijkertijd is het dan heel lastig om grenzen te stellen.

Autisme diagnose wel of niet vertellen

Je autisme diagnose wel of niet vertellen is dus echt een persoonlijke keuze en moet je weloverwogen nemen. Houd er wel rekening mee dat anderen om je heen vroeg of laat toch wel zullen merken dat je ‘anders’ bent of bepaalde ‘trekjes’ hebt. Het kan dan ook verkeerd overkomen of verkeerd uitgelegd worden. Het is dus zeker wel te overwegen om aan in elk geval een paar vertrouwde personen in je (werk)omgeving te zeggen dat je autisme hebt. Ze kunnen hier dan meer rekening mee houden. Houd ook in je achterhoofd dat er nog steeds (te) weinig kennis is van (hoogfunctionerend) autisme en zeker zakelijk gezien. Je zal je telkens moeten bewijzen dat je net zo goed bent als een ander. Het wel of niet vertellen van je diagnose blijft echter een persoonlijke keuze.

“Overweeg goed de voor- en nadelen van je autisme diagnose”