Binnen ons Autisme Centrum Groningen geven wij begeleiding bij autisme voor volwassenen in Groningen, Friesland en Drenthe.

Begeleiding autisme volwassenen

Begeleiding autisme bij volwassenen kan bestaan uit verschillende onderdelen. Dit wordt altijd afgestemd op de behoefte. Onze cliënten hebben om verschillende redenen begeleiding bij autisme nodig. Soms zijn dit privé gerelateerde autisme problemen op het gebied van plannen en organiseren, sociale contacten, orde op zaken houden, stressklachten of ziekte en burn-out. Mensen met autisme willen meedoen in de maatschappij en erbij horen. Ze proberen zich voortdurend aan te passen aan wat de (werk)omgeving van hen vraagt. Hierdoor raken ze op ten duur de grip op zichzelf en het overzicht om hen heen kwijt.

Begeleiding bij autisme voor sociale problemen

Binnen het Autisme Centrum Groningen kunnen wij maatwerk begeleiding bij autisme aan volwassenen geven. Waar nodig spelen wij vraaggericht in op bepaalde problemen. Wij zullen deze zorgvuldig analyseren en kijken hoe we deze (sociale) problemen weer in goede banen kunnen leiden en bepalen wat hier voor nodig is. Samen met de (eventuele) contactpersoon, hulpverlener, arts, ouder of maatschappelijk hulpverlener, geven wij vraaggerichte autisme begeleiding. Dit wordt zo goed mogelijk op de probleemgebieden afgestemd. Samen bekijken we de hulpvragen en zetten hier een plan van aanpak voor op.

Begeleiding autisme bij werkproblemen

Het komt vaak voor dat werknemers om diverse redenen problemen op het werk ervaren. Samen kunnen wij kijken welke problemen er spelen en hoe wij deze met behulp van jobcoaching kunnen begeleiden. Voel jij je als werknemer vaak niet begrepen, achtergesteld, snel gestrest en heb je vaak het gevoel van overprikkeling op je werk? Om te voorkomen dat dit uit de hand loopt, kunnen we jobcoaching bij autisme inzetten. Waar nodig gaan wij in gesprek met je werkgever of leidinggevende om te kijken waar wij kunnen helpen.

Lees meer over autisme en werkproblemen op de werkvloer.

Aan welke begeleiding bij autisme heb jij behoefte?

Begeleiding bij autisme kan bij ons Autisme Centrum Groningen zonder verwijzing aangevraagd worden. Ook als er (nog) geen officiële diagnose is, maar er wel diverse kenmerken merkbaar zijn. Soms is er sprake van meerdere problemen en dan is het fijn om te weten dat je hier niet alleen in staat. Wij staan graag voor je klaar om je vragen te beantwoorden en kijken wat wij hierin voor jou kunnen betekenen.

Lees ook de informatie over autisme coaching.

Kom ik in aanmerking voor een vergoeding?

In bepaalde gevallen kun je in aanmerking komen voor een vergoeding voor autisme begeleiding. Ga hiervoor naar de pagina vergoedingen en tarieven en kijk of jij mogelijk in aanmerking kunt komen voor een vergoeding van de kosten. Ook kan een werkgever of hulpinstantie mogelijk bijdragen in de kosten van begeleiding autisme bij volwassenen.

Begeleiding autisme volwassenen aanvragen?

Wil je begeleiding bij autisme volwassenen aanvragen of heb je vragen? Ga dan naar ons contactformulier of bel of e-mail ons.

“Begeleiding autisme volwassenen biedt kleinschalig en snel de juiste hulp”