Ben je op zoek naar een Regionaal Autisme Centrum in Groningen, Friesland of Drenthe, waar je terecht kunt voor hulp bij autisme? Lees dan verder in ons blog.

Regionaal Autisme Centrum Groningen

Binnen ons regionaal centrum voor autisme in Groningen, Friesland en Drenthe, kun je begeleiding krijgen bij je loopbaan, re-integratie, werken met autisme, assertiviteit, burn-out en meer. Wij bieden volwassenen met autisme diverse coaching trajecten en training. Dit doen wij zowel in opdracht voor de gemeente, een werkgever of hulpverlenende instanties die bij de persoon betrokken zijn. Het gaat dan vooral om maatwerk autisme begeleiding die wij kunnen leveren.

Werken met autisme

Werken met autisme valt niet altijd mee in de dagelijkse praktijk. Je doet je uiterste best om aan alle eisen en regels te voldoen. Bij een bedrijf, die vanuit de participatiewet open staat voor medewerkers met autisme en/of een grotere afstand tot de arbeidsmarkt, heb je veel meer kans dat er rekening wordt gehouden met autisme gerelateerde problematiek. Waar mogelijk zullen deze bedrijven een meer rustige werkplek en werkomgeving kunnen creëren.

Centrum voor autisme bij je loopbaanontwikkeling

Als ervaren autisme coach en loopbaancoach biedt ons autisme centrum loopbaanbegeleiding bij autisme. Voor jou is het juist fijn dat jij je binnen ons centrum gehoord, gezien en begrepen voelt. Je hoeft niet veel uit te leggen, want wij begrijpen al snel waar je tegenaan loopt, wat je ervaart en wat je soms allemaal te veel wordt. Heb je problemen om je werk te behouden, of ben je op zoek naar een nieuwe baan of beter passend werk? Leg je loopbaanvragen voor aan onze loopbaancoach. Samen gaan we alle mogelijkheden, kansen, arbeidsperspectieven en behoeften voor jou onderzoeken en beproeven.

Waarom het Regionaal Autisme Centrum Groningen?

Ons centrum voor autisme biedt jou diverse mogelijkheden om coaching, advies, begeleiding en training te krijgen. Welke voordelen heeft dit voor jou?

  • Specifiek voor regio Groningen, Friesland en Drenthe

  • Altijd maatwerk afgestemd op jouw leerdoelen

  • Autisme begeleiding bij diverse (werk)problemen

  • Ook voor online coaching, training en begeleiding

  • Samen zoeken naar een geschikte baan of dagbesteding

  • Voor volwassenen met autisme op MBO-HBO niveau

  • Voor werkenden en niet werkenden

  • Altijd een gratis kennismakingsgesprek

Hoe gaan wij te werk?

Afhankelijk van je woonplaats, heeft ons autisme centrum 3 spreeklocaties in Groningen, Assen en Drachten. Daarnaast bieden wij vrijwel alle diensten ook online aan. Dan maakt je woonplaats dus niet meer uit. Na een intakegesprek, maken wij een voorstel plan van aanpak en zullen dit overleggen met jou, je werkgever, eventuele hulpinstantie of de gemeente (WMO) . Dit hangt er van af wie een aanvraag bij ons doet. Nadat het voorstel is goedgekeurd, gaan wij jou begeleiden, coachen en trainen aan de hand van de gestelde leerdoelen in het plan van aanpak. Regelmatig evalueren wij de resultaten naar betrokkenen.

Meer informatie over het Autisme Centrum

Wil je meer informatie over ons Autisme Centrum of wil je graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.